Siirry sisältöön

Kirjailijavieraana oopperalaulaja Helena Juntunen

Helena Juntunen istuu tuolilla selkänojaan päin ja katsoo kaukaisuuteen.
Aika
klo -
Paikka
Kirjasto, auditorio
Osoite:
Puistopolku 2

Siuntiolainen oopperalaulaja Helena Juntunen kertoo elämästään, urastaan ja uudesta kirjastaan Siuntion kirjastolla torstaina 12.10. klo 18 alkaen. Mukana keskustelemassa on toinen siuntiolainen oopperalaulaja Johanna Rusanen. Helena Juntunen ja Johanna Rusanen ovat Suomen häikäisevimpiä kansainväliset urat luoneita sopraanoita. 

Helena Juntuselta julkaistaan 5.10.2023 yhdessä Petri Tammisen kanssa kirjoitettu elämäkerta Joskus liikaa, aina liian vähän – Oopperalaulaja Helena Juntusen elämäntarinoita (Otava). Kirjassa Juntunen kuvaa elämäänsä niin oopperalavoilla, kuin niiden ulkopuolellakin. Teos on “pysäyttävä, kiertelemätön ja lämpimän humoristinen kirja klassisen musiikin maailmasta sellaisena kuin me emme ole tottuneet sitä näkemään”.  

Tule Siuntion kirjastolle kuuntelemaan, kun maailmaa nähneet ooppera-tähdet kertovat kokemuksistaan niin oopperalavoilla kuin niiden kulisseissakin! 

Kaunokirjallinen elämäkerta soi haikeasti ja hellästi, mutta myös kovaa ja korkealta.

Se kertoo erään sopraanon vaiheikkaan tarinan.

Häpeilemätön diiva, kotona viihtyvä kosmopoliitti, uraäiti, entinen juoppo, maailman estradit valloittanut sopraano Helena Juntunen raottaa verhoa oopperatalojen takahuoneisiin.

Kun tiiviin lauseen mestari, häpeän tulkki Petri Tamminen sai viestin Helena Juntuselta, hän tunnisti tarinan ja usutti sen esiin. Kuinka tullaan oopperalaulajaksi? Vaatiiko kenties maailman erikoisin työ erikoiset huvit? Kuinka soi muistoissa isän huikkaama kutsu syömään?

Pysäyttävä, kiertelemätön ja lämpimän humoristinen kirja klassisen musiikin maailmasta lumoaa rytmillään.

Kustannusosakeyhtiö Otava