Siirry sisältöön

Walkers-matkailuauto Pantteri seikkailee Siuntiossa!

Walkers-auto Pantteri liikkuu Siuntiossa heinäkuun ensimmäisellä viikolla ja elokuun alussa.

Siuntion nuorisopalvelut ja Walkers Siuntio ovat saaneet käyttöönsä Walkersin matkailuauton eli wauto Pantterin.

Wautot ovat matkailuautoja, jotka on muokattu liikkuviksi nuorisotiloiksi. Wautojen avulla viedään nuorisotyötä, turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikan lähemmäksi nuoria. Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta tai intoa tulla nuorisotilalle tai kohtaamispaikkaan. Siksi nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoistyöntekijät liikkuvat sinne, missä nuoret ovat.

Wauton kyydissä matkaa nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita. Nämä koulutetut, turvalliset aikuiset tekevät merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten parissa koulutetun nuorisotyön ammattilaisen opastuksella. Liikkuva nuorisotyö mahdollistaa nuorten kohtaamisen nuorten omissa ajanviettopaikoissa, kuten uimarannoilla ja puistoissa.

– Wautossa meillä on mukana ulkokalusteet, ulko- ja lautapelejä sekä juotavaa kuten mehua ja kahvia. Wautossa nuoret voivat pelailla, jutella tai vaikka kuunnella musiikkia työntekijöiden ja waparien kanssa. Nuoret voivat myös tilata wauton luokseen sinne, missä milloinkin ovat, kertoo nuorisopalvelukoordinaattori Jonna Farin Siuntion nuorisopalveluista.

Pyydä Pantteri paikalle

Pantteri-wautoon saa yhteyden Siuntion Walkersin somekanavien kautta (Facebook, Instagram, Snapchat: siuntionwalkers) sekä esim. whatsappilla/soittamalla kulloinkin illassa olevan nuorisopalveluiden työntekijän puhelinnumeroon. Somekanavista selviää, kuka milloinkin on vuorossa sekä puhelinnumerot.

Walkersin snapchat: siuntionnuokka

Viikolla 27 (2.–5.7.) Pantteri liikkuu tiistaista torstaihin kello 17:30–20 ja perjantaina kello 15–21. Pantteri seikkailee Siuntiossa myös elokuussa viikoilla 32–34. Seuraamalla Walkers Siuntion somekanavia pysyt kärryillä Pantterin liikkeistä.  

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Kissaeläimiksi nimettyjä Wautoja liikkuu eri puolilla Suomea neljä. Siuntiosta Pantteri siirtyy eteenpäin 24.8.2024, jolloin Siuntion Walkersin väki suuntaa sillä Walkers toiminnan 30-vuotisjuhliin Helsingin Narinkkatorille.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö nuorten parissa?

Etsimme uusia vapaaehtoistyöntekijöitä Siuntion Walkersin mahtavaan wapariporukkaan! Mukaan etsitään tavallisia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa nuorille.

Waparit saavat koulutuksen toimintaan ja työskentelevät yhdessä nuorisotyön ammattilaisten kanssa. Waparit osallistuvat juuri sen verran kuin heille sopii.

Hae mukaan: walkers@siuntio.fi

Lisätietoja