Gå till innehållet

Walkers-husbilen Pantteri på äventyr i Sjundeå!

Sjundeås ungdomstjänter och Walkers Sjundeå har fått tillgång till Walkers husbil Pantteri.

Walkersbilarna är husbilar som omvandlats till mobila ungdomslokaler. Med hjälp av Walkersbilarna förs ungdomsarbetet, trygga vuxna och en plats att hänga på närmare ungdomarna. Alla ungdomar har inte lust eller möjlighet att komma till ungdomslokalen eller till en mötesplats. Därför tar sig ungdomsarbetarna och frivilliga dit där ungdomarna finns.

Vid sidan av ungdomsarbetarna reser frivilliga med i Walkersbilen. Dessa utbildade, trygga vuxna utför ett betydelsefullt frivilligarbete bland unga under vägledning av utbildade proffs inom ungdomarbetet. Det mobila ungdomsarbetet gör det möjligt att möta ungdomarna på de ställen de själv tillbringar tid, till exempel badstränder och parker.

– I Walkersbilden har vi med oss utemöbler, gårds- och brädspel och dricka, till exempel saft och kaffe. Ungdomarna kan spela, prata eller till exempel lyssna på musik med ungdomsarbetarna och volontärerna. De unga kan också beställa Walkersbilen till sig där de råkar vara, säger ungdomsservicekoordinatorn Jonna Farin på Sjundeå ungdomstjänster.

Kalla på Pantteri

Du får kontakt med Walkersbilen Pantteri via Sjundeå Walkers somekanaler (Facebook, Instagram, Snapchat: siuntionwalkers) samt genom WhatsApp eller ringa den ungdomsarbetare som är på jobb. Vi meddelar i somekanalerna vem som är jobb och vilket telefonnumret är.

Walkers snapchat: siuntionnuokka

Vecka 27 (2–5.7.) åker Pantteri omkring tisdag till torsdag klockan 17:30–20 och på fredag klockan 15–21. Pantteri är på äventyr i Sjundeå också i augusti veckorna 32–34. Genom att följa med Walkers Sjundeås somekanaler har du koll på var Pantteri rör sig.  

Walkersbilarna ägs och koordineras av Stationens Barn rf. Det finns fyra Walkersbilar som fått namn efter kattdjur runtom i Finland. Pantteri åker vidare från Sjundeå 24.8.2024, då Sjundeås Walkerspersonal åker till Walkersverksamhetens 30-årsjubileum på Narinken i Helsingfors.

Vill du ställa upp som frivillig bland unga?

Vi söker nya volontärer till Sjundeå Walkers fantastiska volontärsgäng! Vi söker vanliga vuxna som vill ge sin tid till unga.

Volontärerna får utbildning för verksamheten och jobbar tillsammans med proffsen inom ungdomsarbetet. Volontärerna deltar så mycket som de vill.

Kom med: walkers@siuntio.fi

Ytterligare uppgifter