Siirry sisältöön

Siuntion vuoden 2023 kulttuuripalkinto Tarja Ryynäselle

Siuntion musiikkiyhdistyksen rehtori Tarja Ryynänen (vas.) sai Siuntion kulttuuripalkinnon 2023 sivistyslautakunnan puheenjohtaja Laila Anderssonilta.

Siuntion kulttuuripalkinto meni tänä vuonna Siuntion musiikkiyhdistyksen rehtori Tarja Ryynäselle. Viiden sadan euron palkinnon luovutti sivistyslautakunnan puheenjohtaja Laila Andersson Siuntio-päivässä Sivistyskampus Siuntion sydämessä lauantaina.

Tarja Ryynänen palkittiin pitkäaikaisesta työstä siuntiolaisen musiikkiopetuksen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Siuntion musiikkiyhdistys järjestää musiikkiopetusta kaikenikäisille siuntiolaisille.

– Musiikki alkaa siitä, mihin sanat loppuvat. Tarja Ryynänen on tehnyt pitkäaikaista työtä siuntiolaisen musiikkiopetuksen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Isot onnittelut erittäin tärkeästä työstä, Laila Andersson sanoi palkintoa luovuttaessaan.

Siuntion musiikkiyhdistys on toiminut jo 40 vuotta. Tarja Ryynänen on toiminut Siuntion musiikkiyhdistyksen hallituksessa 30 vuotta ja yhdistyksen musiikkikoulun rehtorina 25 vuotta.

Tuona aikana musiikkiyhdistys on laajentanut toimintaansa, ja sillä on nyt kaksi pianonsoiton opettajaa, kitaransoiton opettaja, joka myös opettaa ukulelea, viulun ja sellon opettaja, laulun opettaja, kanteleensoiton opettaja ja musiikin perusteiden eli teorian opettaja. Ryynänen itse opettaa harmonikan soittoa.

– Haluamme tarjota vaihtoehdon urheiluharrastuksille, Ryynänen sanoo.

Oppilaita on noin 50 ja opetus tapahtuu Sivistyskampus Siuntion sydämessä.

Ryynänen kertoo yllättyneensä palkinnon saamisesta.

– Olin aivan häkeltynyt, kun kuulin siitä.

Vuoden eläkkeellä ollut Ryynänen on työskennellyt harmonikansoiton opettajana Kirkkonummen musiikkiopistossa ja Kirkkonummen kansalaisopistossa.

Kulttuuripalkinto voidaan myöntää erityisestä ponnistuksesta siuntiolaisen kulttuurin tai taiteen alueella kuluneen vuoden aikana tai pitkäaikaisesta työstä siuntiolaisen kulttuurin tai taiteen hyväksi. Palkinnonsaajan valitsee Siuntion sivistyslautakunta.

Viime vuonna palkinnon sai Siuntion suomalaisen seurakunnan Olohuonekerho ja toissa vuonna kirjailija-kuvittaja Maikki Harjanne.