Siirry sisältöön

Siuntio-soda valittiin Siuntion juhlajuomaksi

Siuntio on saanut oman juhlajuoman kilpailussa, joka järjestettiin siuntiolaisille oppilaille.

Kilpailun ratkaisi Siuntion kunnanvaltuusto, joka maisteli oppilaiden luomuksia viime kokouksessaan.

Finaalissa tarjolla olivat Mans mans, Siuntio-soda ja Limevichy. Valtuutettujen äänet jakautuivat tasaisesti Siuntio-sodan ja Mans mans -juoman välillä. Valtuuston puheenjohtajan Merja Laaksosen ääni ratkaisi voiton Siuntio-sodalle. Tämän raikkaan alkoholittoman juhlajuoman kehitti Aleksis Kiven koulun 6D-luokan oppilaat.

Juhlajuoma sai inspiraationsa Siuntiosta. Oppilaat kuvailevat juoman koostumuksen näin: “Mustikkamehu ja mustikat liittyvät Siuntioon siten, että metsät pursuavat mustikoita. Sitruuna on raikas niin kuin merituuli. Vanilja taas kertoo Siuntion monista mahdollisuuksista.”

Siuntio-sodan resepti:

Siuntio-soda tarjoillaan jalallisesta lasista, jonka reuna koristellaan sokerilla sitruunalla kiinnitettynä. Tarjoilua varten tarvitaan boolimalja ja jalallisia laseja. Valmis juoma koristellaan sitruunamelissan lehdillä ja tuoreilla mustikoilla.

Siuntio-sodaa voidaan tarjoilla esimerkiksi Siuntiossa järjestettävissä juhlissa. Sen raikas maku ja paikallishenki ilahduttavat niin kuntalaisia kuin vierailijoita.

Kilpailun finalistit. Voittajaksi valittu Siuntio-soda on juhlajuoma sokerireunuksella.