Siirry sisältöön

Perusopetus

tumma ja vaaleahiuksiset tytöt kävelemässä perhekeskuksen edessä aurinkoisella säällä.

Siuntion kunta tarjoaa asukkailleen laadukkaita ja monipuolisia koulupalveluja Aleksis Kiven koulussa ja Sjundeå svenska skolassa, jotka sijaitsevat Sivistyskampus Siuntion sydämessä. Ruotsinkieliset oppilaat käyvät yläluokat Källhagens skolassa Lohjan Virkkalassa tai Winellska skolanissa Kirkkonummella.Yleistä perusopetuksesta

Siuntion kunta tarjoaa asukkailleen laadukkaita ja monipuolisia koulupalveluja kahdessa peruskoulussa. Suomenkielistä opetusta järjestetään Aleksis Kiven (1-9 lk) koulussa sekä ruotsinkielistä opetusta Sjundeå svenska skolanissa (1-6 lk). Kaikissa kouluissa järjestetään erityisen tuen tarpeessa oleville oppilaille opetusta pienryhmässä. Ruotsinkieliset oppilaat jatkavat yläkouluopiskelua joko Kirkkonummella (Winellska skola) tai Lohjalla (Källhagens skola Virkkalassa).

Lomakkeet

Lomakkeella haetaan oppilaalle oikeutta aloittaa koulu vuotta säädettyä aikaisemmin, vuotta säädettyä myöhemmin tai pidennettyä oppivelvollisuutta.

Lomakkeella haetaan vieraskuntalaiselle oppilaalle koulunkäyntioikeutta Siuntion kunnan kouluun.

Lomakkeella ilmoitetaan erityisruokavaliota tarvitsevasta ruokailijasta.

Muut hakemukset Wilman(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) kautta.

Toimi näin

Jotta voit ilmoittaa lapsesi esi- ja perusopetukseen on huoltajalla oltava voimassa olevat sähköiset Wilma-tunnukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 13.6.2018 § 64 hyväksynyt Siuntion kunnan esi- ja perusopetuksen oppilaaksiottoperiaatteet. Siuntion kunnassa ilmoittaudutaan esiopetukseen ja perusopetukseen sähköisesti Wilman kautta. Esiopetukseen ja kouluun ilmoittautuminen tapahtuu helmikuussa. Kuntaan muuttavia pyydämme olemaan yhteydessä sivistystoimistoon, jotta saatte wilma-tunnukset ilmoittautumista varten.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Tutustu myös näihin

Sivistystoimisto