Kirjaston palvelut

Näyttelyt ja tapahtumat

Katso näyttelyjen ja tapahtumien oma sivu

Kirjasampo.fi

Muut palvelut

Siuntion kunnan monilukutaitosuunnitelma 2020-2021 lapsista ikäihmisiin

Digituki

Kirjaston digituki tarjoaa tukea tietotekniikan ja internetin peruskäytössä sekä kirjaston e-palveluista. Kirjastoon voi tulla harjoittelemaa eri digilaitteiden käyttöä henkilökunnan opastuksessa.

Huomioithan, että digineuvoja ei voi neuvoa pankkiasioinnissa tai maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa.

Ryhmien omatoimikäyntien varaukset ja käytännöt

Kirjastoon voidaan ottaa yhtäaikaisesti kaksi ryhmää omatoimikäynnille. Ryhmäkäynnit ovat mahdollisia ma-pe klo 9.00 – 16.00.

Lähetä ryhmäsi tiedot (luokka tms., ryhmäkoko ja opettajan nimi) sekä haluttu vierailuaika kirjaston yhteissähköpostiin kirjasto@siuntio.fi. Kirjasto kirjaa varaukset ylös kalenteriin ja hyväksyy varaukset, mikäli vapaata kyseisenä ajankohtana on.

Mikäli tarvitsette kirjaston laitteita ryhmäkäynnillä, ilmoittakaa varauksessa myös tarvittava laitemäärä ja laitteen tyyppi.

Nämä ryhmäkäynnit ovat omatoimikäyntejä, joten mikäli ryhmäsi tarvitsee kirjastonkäytön opetusta, tiedonhankinnan opetusta tai digiohjausta kerro siitä erikseen. Ohjauskäynnit sovitaan ja räätälöidään aina tapauskohtaisesti. Aamupäivisin omatoimiaikana ei ole välttämättä ohjausta antavaa henkilökuntaa paikalla.

Ryhmän vetäjä on aina vastuussa lapsista ja heidän käyttäytymisestään kirjastossa. Omatoimiaikana ei ole kirjaston henkilökuntaa asiakaspalvelupisteessä eikä valvomassa. Kaikille kirjastossa oleville on annettava luku- ja työskentelyrauha, mutta kirjastossa saa puhua ”sisä-äänellä”. Tilat on jätettävä siistiksi käynnin jälkeen!

Monitoimitilan varaukset

Monitoimitilan varauspyynnöt lähetetään toistaiseksi sähköpostitse kirjastoon kirjasto@siuntio.fi.

Tilassa kokoontuvat useat ryhmät, joten emme voi aina taata monitoimitilan käyttöä kaikille halukkaille. Tapauskohtaisesti myös iltakäynnit ovat mahdollisia, parhaiten onnistuvat ma, ti ja to-illat. Iltakäyttäjinä yleensä paikalliset järjestöt ja muut ryhmät. 

Monitoimitilassa on liikuteltavat ja siirrettävät ja kokoontaitettavat pöydät, tuoleja 20 hengelle (ennakkotilauksesta noin 40 hengelle), suuri näyttö, kokousmikrofoni, fläppi- ja tussitaulu. Kaikki kirjaston TVT-laitteita on myös mahdollista saada käytettäväksi tilaan. Laita sähköpostin viestikenttään yhteystietojesi lisäksi tarkat tiedot tarvittavista laitteista, varusteista ja ohjaustoiveistasi.

Tila on erotettu hyllyillä kirjastotilasta, joten emme voi taata täydellistä työrauhaa. Käyttäjien on huomioitava myös, että tilasta kuuluu puhe kirjaston muihin tiloihin. Tiloihin voi ottaa mukaan omat tarjoilut, mutta tilat on jätettävä siistiksi käynnin jälkeen (tavarat paikalleen, roskat pois ja sotkut pyyhittävä). Tilan varustamista jatketaan, joten mikäli sinulla on toiveita tilan varustuksen suhteen, kerro se henkilökunnalle.

Energiamittari ja pintalämpömittari

Kirjastosta on lainattavissa energiamittari, jolla voidaan mitata kuivissa sisätiloissa olevien kotitalouslaitteiden sähkönkulutusta. Pintalämpömittarilla voidaan havaita lämpövuodot. Mittareiden lainaus on asiakkaille ilmaista. Laina-aika on yksi viikko.

Kuulokkeet

Voit lainata kirjaston tiskiltä kuulokkeet esimerkiksi musiikin kuunteluun. Kuulokkeet lainataan kirjastokortilla, mutta niitä käytetään vain kirjaston tiloissa.