Kirjaston palvelut

Näyttelyt ja tapahtumat

Katso näyttelyjen ja tapahtumien oma sivu

Lukudiplomit

Lukudiplomin kirjalista luokille 1-2

Lukudiplomin kirjalista luokille 3-4

Lukudiplomin kirjalista luokille 5-6

Lukudiplomitehtävät opettajille

Muut palvelut

Siuntion kunnan monilukutaitosuunnitelma 2020-2021 lapsista ikäihmisiin

Digituki

Kirjaston digituki tarjoaa tukea tietotekniikan ja internetin peruskäytössä sekä kirjaston e-palveluista. Kirjastoon voi tulla harjoittelemaa eri digilaitteiden käyttöä henkilökunnan opastuksessa.

Huomioithan, että digineuvoja ei voi neuvoa pankkiasioinnissa tai maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa.

Ryhmien omatoimikäyntien varaukset ja käytännöt

Kirjastoon voidaan ottaa yhtäaikaisesti kaksi ryhmää omatoimikäynnille. Ryhmäkäynnit ovat mahdollisia ma-pe klo 9.00 – 16.00.

Lähetä ryhmäsi tiedot (luokka tms., ryhmäkoko ja opettajan nimi) sekä haluttu vierailuaika kirjaston yhteissähköpostiin kirjasto@siuntio.fi. Kirjasto kirjaa varaukset ylös kalenteriin ja hyväksyy varaukset, mikäli vapaata kyseisenä ajankohtana on.

Mikäli tarvitsette kirjaston laitteita ryhmäkäynnillä, ilmoittakaa varauksessa myös tarvittava laitemäärä ja laitteen tyyppi.

Nämä ryhmäkäynnit ovat omatoimikäyntejä, joten mikäli ryhmäsi tarvitsee kirjastonkäytön opetusta, tiedonhankinnan opetusta tai digiohjausta kerro siitä erikseen. Ohjauskäynnit sovitaan ja räätälöidään aina tapauskohtaisesti. Aamupäivisin omatoimiaikana ei ole välttämättä ohjausta antavaa henkilökuntaa paikalla.

Ryhmän vetäjä on aina vastuussa lapsista ja heidän käyttäytymisestään kirjastossa. Omatoimiaikana ei ole kirjaston henkilökuntaa asiakaspalvelupisteessä eikä valvomassa. Kaikille kirjastossa oleville on annettava luku- ja työskentelyrauha, mutta kirjastossa saa puhua ”sisä-äänellä”. Tilat on jätettävä siistiksi käynnin jälkeen!

Ryhmätilan varaukset

Ryhmätilan varauspyynnöt lähetetään toistaiseksi sähköpostitse kirjasto- ja kulttuurikoordinaattori Aino Mykrälle aino.mykra@siuntio.fi

Tällä hetkellä ryhmätilaa voi varata kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Ryhmätilassa järjestetään kirjaston ohjauksia, satutunteja ja kokouksia. Ryhmätilaa voi varata omaan käyttöön esimerkiksi järjestötoimintaan ja kokouskäyttöön. Ryhmätilan varaaminen on maksullista, ja sen tuntihinta on 7,70 euroa + alv 24%. Siuntiolaisille yhteisöille, yrityksille ja järjestöille hintaa alennetaan, mikäli tilassa järjestettävä toiminta on maksutonta. Kaikille avoimien tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä ryhmätilassa ei peritä maksua.
 
Ryhmätilassa on liikuteltavat ja siirrettävät ja kokoontaitettavat pöydät, tuoleja 24 hengelle, istuintyynyjä ja dataprojektori. Kirjaston TVT-laitteita on myös mahdollista saada käytettäväksi tilaan. Varauksen yhteyteen on mahdollista tiedustella kahvinkeittomahdollisuutta. Laita sähköpostin viestikenttään yhteystietojesi lisäksi tarkat tiedot tarvittavista laitteista, varusteista ja ohjaustoiveistasi. Tilaan voi ottaa mukaan omat tarjoilut, mutta tila on jätettävä siistiksi käynnin jälkeen. 

Energiamittari ja pintalämpömittari

Kirjastosta on lainattavissa energiamittari, jolla voidaan mitata kuivissa sisätiloissa olevien kotitalouslaitteiden sähkönkulutusta. Pintalämpömittarilla voidaan havaita lämpövuodot. Mittareiden lainaus on asiakkaille ilmaista. Laina-aika on yksi viikko.

Kuulokkeet

Voit lainata kirjaston tiskiltä kuulokkeet esimerkiksi musiikin kuunteluun. Kuulokkeet lainataan kirjastokortilla, mutta niitä käytetään vain kirjaston tiloissa.