Yli 30-vuotiaille rokotusaikoja perjantaina 28.5. klo 10

25.05.2021 16:42

Kategoria: Korona-tiedote

Avaamme lisää rokotusaikoja yli 45-vuotiaille keskiviikkona 26.5. klo 8. Yli 30-vuotiaille avaamme ajanvarauksen perjantaina 28.5. klo 10. Rokotusaikoja on viikoilla 22 ja 23.

Rokotusaikaa varatessa sitoutuu myös 12 viikon päässä olevaan tehosterokotukseen. Ajan muuttaminen ei ole suotavaa ja se on lähes mahdotonta, koska rokotteita on tietty määrä.

Viikoilla 22 ja 23 varattavia aikoja on noin 720. Myös tehosterokotukset ovat käynnistyneet. Ne eivät hidasta ykkösannosten rokotustahtia. Tällä hetkellä 42,1 prosenttia siuntiolaisista, eli 2 615 henkilöä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja toisen annoksen on saanut 4,8 prosenttia, eli 297 henkilöä. Tiedot on haettu 25.5.

Viikoilla 22 ja 23 rokotamme seuraavia ryhmiä:

  • 30–44-vuotiaat (s. 1977–1991) Modernan rokotteella. (Uusi ryhmä)
  • 45 vuotta täyttäneet (s.1976 tai aiemmin) Modernan rokotteella.
  • 65–69-vuotiaat (s. 1952–1956) Moderna tai Astra Zeneca rokotteen. Mikäli haluat Astra Zeneca rokotteen, varaathan ajan terveyskeskuksen puhelinpalvelusta. Yhteystiedot alla.
  • Yli 18-vuotiaat (s. 2003 tai aiemmin) 1. ja 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat (Modernan rokote).
  • Yli 70-vuotiaat (s. 1951 tai aiemmin) (Modernan rokote).  Mikäli olet yli 70-vuotias etkä vielä ole saanut rokotetta, mutta haluat sen, varaathan ajan terveyskeskuksen puhelinpalvelusta. Yhteystiedot alla.

Jos kuulut yllä lueteltuihin ryhmiin, voit varata ajan rokotukseen ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. (Huom! Ei yli 70-vuotiaat.) Rokotusaikoja voi myös varata Siuntion terveyskeskuksen ajanvarauksesta ma–pe klo 8–16 p. 09 2606 1430. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Yksi soitto riittää.

 Rokotteet annetaan Siuntion terveysasemalla. Jos aikoja ei ole näkyvissä sähköisessä ajanvarauksessa, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse.

Pyydämme ensisijaisesti seuraamaan verkkotiedotusta ja välttämään puhelintiedusteluja terveyskeskukseen.

Järjestämme rokotuksia rokotemäärien mukaan arkisin, arki-iltaisin ja lauantaisin terveyskeskuksessa.

Lisäämme rokotusaikoja varausjärjestelmään yleensä viikoksi kerralla, kun saamme tietää seuraavalle viikolle saapuvien rokotteiden määrän. Seuraavan viikon rokotusajat aukeavat varattaviksi varausjärjestelmässä koronarokotusaika.fi perjantaisin kello 8. Tiedotamme aina heti kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kun uusia aikoja on varattavissa.

16- ja 17-vuotiaat riskiryhmäläiset

Riskiryhmään kuuluvat 16 ja 17 vuotta täyttäneet voidaan rokottaa ainoastaan Pfizer-Biontechin Comirnaty-rokotteella. Kunnalla ei tällä hetkellä ole tietoa siitä, milloin tätä rokotetta saadaan. Tähän ryhmään kuuluvat voivat ilmoittaa rokotushalukkuudestaan terveyskeskukseen. Terveyskeskusesta otetaan ilmoittautuneisiin yhteyttä, kun rokotteen toimituksista saadaan tietoa. Päivitämme kunnan korona- ja rokoteinfosivua, kun saamme lisää tietoa.

Tehosteannokset

Ne 65–69-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan rokotetta, saavat valita, ottavatko he  tehosterokotteena Astra Zenecan vai Modernan rokotetta. 

Ne alle 65-vuotiaat, jotka ovat saanet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan rokotetta, saavat tehosteannoksena Moderna rokotetta.

Ne, jotka ovat saaneet ensimmäisenä annoksena Modernan tai Pfizer-Biontechin rokotetta, saavat samaa rokotetta tehosteannoksena.

Lue lisää Siuntion koronarokotuksista ja ohjeista täältä.

Henkilö saa koronarokotteen.