Walk in -rokotus yli 12-vuotiaille siuntiolaisille keskiviikkona 15.9. klo 13–18

15.09.2021 09:52

Kategoria: Korona-tiedote

Järjestämme rokotustilaisuuden keskiviikkona 15.9, johon ei tarvitse eikä voi varata aikaa. Rokotustilausuus järjestetään Siuntion terveyskeskuksessa klo 13–18.

Walk in -rokotuksessa jaetaan 150 rokotetta yli 12-vuotiaille siuntiolaisille. Rokotettavan on pitänyt täyttää 12 vuotta viimeistään rokotuspäivänä. Tiedotamme jäljellä olevien rokotteiden määrästä noin klo 16, tai tarvittaessa aikaisemmin.

Tilaisuudesta saa ensimmäisen rokoteannoksen tai toisen annoksen, jos ensimmäisen rokotteen ottamisesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Jos haet toisen rokoteannoksen walk in -rokotuksesta, muista perua varaamasi rokotusajan osoitteesta koronarokotusaika.fi.

Kaikki saavat Modernan rokotteen. Modernan rokote on osoittautunut tehokkaimmaksi rokotteeksi koronaviruksen deltavarianttia vastaan.

Jos et pääse keskiviikon rokotustilaisuuteen, meillä on myös runsaasti vapaita rokotusaikoja, joita voit varata verkosta.

Rokote suojaa sinua vakavalta covid-19-taudilta. Jos rokotteesta huolimatta saat koronavirustartunnan, rokote vähentää viruksen määrää hengitysteissäsi eli tekee viruksesta vähemmän tarttuvan. Ottamasi rokote siis suojaa myös muita ihmisiä virustartunnalta. Kaikissa ikäryhmissä on ihmisiä, jotka eivät lääketieteellisestä syystä voi ottaa koronarokotetta. Myös alle 12-vuotiaissa on riskiryhmiin kuuluvia, esimerkiksi lapsia, joilla on synnynäinen sydänvika. Kun otat koronarokotteen, suojaat myös heitä.

Koronaviruksen deltavariantti lisää raskaana olevien riskiä sairastua vakavaan tautimuotoon.Siksi rokotetta suositellaan odottaville äideille. Raskaana olevan ottama rokote voi suojata myös vastasyntynyttä vauvaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo, miksi nuoren kannattaa ottaa koronarokote:

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Miksi koronarokotteet on pystytty kehittämään niin nopeasti? Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet vastaa.

Henkilö saa koronarokotteen.