Walk in -rokotukset tällä viikolla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina

24.01.2022 12:36

Kategoria: Korona-tiedote Sosiaali- & Terveyspalvelut

Järjestämme tällä viikolla kolme walk in -rokotustilaisuutta:

Tiistaina 25.1. klo 9–15.30 (Biontech/Pfizerin Corminaty-rokote)
Keskiviikkona 26.1. klo 9–15.30 (Modernan Spikevax-rokote)
Torstaina 27.1. klo 9–15.30 (Modernan Spikevax-rokote)

Olemme siis pidentäneet tiistain rokotustilaisuuden kestoa. Tiistaina rokotustilaisuus on hyvä mahdollisuus alle 30-vuotiaille miehille ja pojille, sillä heidät rokotetaan vain Corminaty-rokotteella.

Rokotustilaisuudet on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille siuntiolaisille, joilla ei vielä ole täyttä rokotesuojaa koronavirusta vastaan. Voit ottaa ensimmäisen, toisen tai kolmannen rokoteannoksen. Toinen annos annetaan aikaisintaan kuusi viikkoa ensimmäisestä annoksesta, kolmas annos neljä kuukautta toisesta annoksesta. Kolmatta annosta ei anneta 12–17-vuotiaille, paitsi jos on kyse vakavasti immuunipuutteisesta henkilöstä.

Varattavia aikoja on hyvin sekä yli 12-vuotiaille että 5–11-vuotiaille tällä ja ensi viikolla. Lapsia rokotetaan perjantaisin. Varaa aikasi osoitteesta koronarokotusaika.fi. Soita terveyskeskukseen 09 2606 1430, jos ajanvarausjärjestelmässä ei näy aikoja.

Kuva joka on linkki koronarokotuksen ajanvaraukseen.

Koronarokotteet antavat hyvän suojan vakavaa covid 19-tautia vastaan. Kukaan ei voi etukäteen tietää, millaiseksi sairaus itsellään muodostuu, jos saa tartunnan. Ns lieväoireinenkin tauti voi olla hyvin rankka. Sairaala- ja tehohoitoon joutuu koronapotilaita kaikista työikäisistä ikäryhmistä 30-vuotiaista alkaen. Lähes kaikilla heistä on puutteellinen rokotesuoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kannustaa vahvasti kaikkia 18 vuotta täyttäneitä ottamaan myös kolmannen koronarokoteannoksen.

THL on määritellyt raskaana olevat riskiryhmään kuuluviksi, koska raskaana olevat saavat muita useammin sairaalahoitoa vaativan taudin, joka voi aiheuttaa monenlaisia komplikaatioita. Tauti lisää esimerkiksi raskausmyrkytyksen ja kohtukuoleman riskiä. Kaikki rokoteannokset on turvallista ottaa koko raskauden aikana.

Koronaviruksen omikronmuunnos on hyvin tarttuva ja sen itämisaika on lyhyt.

Ohjeita rokotukseen saapuville:

  • Tule vain terveenä
  • Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa
  • Käytä kasvomaskia sekä saapuessasi että rokotuspaikassa
  • Saavu mahdollisimman täsmällisesti
  • Ota mukaan Kela-kortti
  • Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan
  • Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan
  • Mikäli et pääse liikkumaan itsenäisesti, voit ottaa mukaasi yhden saattajan

Lue lisää koronaohjeista ja rokotuksista kunnan korona- ja rokotetiedotteesta.

Kaikista siuntiolaisista 81,3 prosenttia ja ja yli 12-vuotiaista 89,4 prosenttia, eli 5 031 henkilöä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja toisen annoksen on saanut 76,3 prosenttia kaikista ja 86,6 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä, eli 4 721 henkilöä. Kolmannen annoksen on saanut 2 980 siuntiolaista, eli 54,9 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä ja 48,1 prosenttia kaikista siuntiolaisista. Tiedot on haettu 24.1. THL:n ja Tilastokeskuksen tilastoista.

Diagrammi joka osoittaa, että yli 90 prosenttia yli 50-vuotiaista siuntiolaisista, yli 85 prosenttia yli 40-vuotiaista ja 16-19-vuotiaista, 80 prosenttia 12-15-vuotiaista, 77 prosenttia 35-39-vuotiaista, yli 69 prosenttia 20-34-vuotiaista siuntiolaisista on ottanut toisen koronarokotteen. Kolmannen annoksen on saanut 55 prosenttia yli 12-vuotiaista siuntiolaisista.

Henkilö saa koronarokotteen.