Vierailut Vuodeosastolla, Villa Charlotassa ja Azaleassa

Päivitetty 23.3.2022

Ikääntyneiden, erityisesti yli 70-vuotiaiden, pitää välttää altistumista koronavirukselle, koska heillä on muita suurempi riski sairastua vakavaan koronavirustautiin, vaikka ovat saaneet täyden rokotussarjan.

Ikääntyneiden on hyvä noudattaa samoja yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi kuin muidenkin. Näitä ovat lähikontaktien välttäminen ja etäisyyksien pitäminen muihin ihmisiin sekä hyvä käsihygienia.

Jos vierailet vuodeosatolla,  Villa Charlotassa ja Azaleassa:

Vierailulle voi tulla vain täysin terveenä.

Omaisten tulee varata tapaamisaika suoraan asukkaan yksiköstä.

Yksikössä voi vierailla enintään 3 asukkaan omaiset samaan aikaan.  Asukkaan/potilaan luona voi käydä 1-3 vierailija kerrallaan, vierailuaika korkeintaan 1h/vierailukerta. Vierailu toteutetaan asiakkaan omassa huoneessa tai yksikön terassilla (ulkona), EI yhteisissä sisätiloissa. Omaisia ohjeistetaan huolehtimaan myös turvallisesta etäisyydestä (n. 2 metriä). Omaiset eivät voi myöskään vielä avustaa asukkaita ruokailussa tai muissa hoitotoimenpiteissä, koska tällöin turvallinen etäisyys (n. 2 m) ei toteutuisi.

Jos haluaa vierailla riskiryhmään kuuluvan luona, se pitää tehdä turvallisesti. Kättelyä, halaamista ja muita lähikontakteja pitää välttää. Käsihygienia ennen ja jälkeen vierailun on tärkeää.

Toimi seuraavasti:

  1. Soita etukäteen yksikköön, ja kerro että haluat tulla vierailulle. Vierailuaika sovitaan yhdessä yksikön kanssa.
  2. Vierailu toteutetaan asiakkaan/potilaan huoneessa tai yksikön terassilla, ulkona. Asiakkaan/potilaan luona voi vierailla 1-3hlö/krt, max 1h /vierailukerta.
  3. Saattohoidossa olevien potilaiden/asiakkaiden omaiset/vierailijat ovat erityisasemassa. Näitä vierailijoita ei koske kohdassa 2 mainitut rajaukset. Vierailijat käyttävät suu-nenäsuojaa, ja ovat potilaan/asiakkaan huoneessa, koko vierailun ajan.
  4. Henkilökunta tuo sinulle kertakäyttöisen suu-nenä-suojaimen, jota et saa poistaa vierailun aikana.
  5. Pidä yli 2 metrin etäisyys asiakkaaseen.
  6. Kotilomilla noudatetaan suojautumisohjeita ja turvavälejä. Yliyön kotilomia ei suositella.
  7. Seuraamme toiminnassamme THL, STM:n ja HUS:n laatimia ohjeita.

Yksiköiden yhteystiedot:

Azalea                                 044 374 3822

Villa Charlotta                    044 386 1040

Vuodeosasto                        044 3742438