Varhaiskasvatuksen palveluseteleille hyvä vastaanotto Siuntiossa

04.02.2019 17:34

Kategoria: Varhaiskasvatus & Koulutus

Varhaiskasvatuksen palveluseteleille hyvä vastaanotto Siuntiossa

Siuntion kunnassa otettiin vuoden alussa käyttöön varhaiskasvatuksen palveluseteli. Vastaanotto on ollut myönteistä ja seteliä on myönnetty jo 49 lapselle. Palvelusetelillä lapsi voi saada varhaiskasvatuspaikan kunnan hyväksymiltä palveluntuottajilla.

Varhaiskasvatuksen palveluseteli on vaihtoehto siuntiolaisille perheille lapsen yksityisen varhaiskasvatuksen järjestämiseen. Perheiden näkökulmasta palveluseteli lisää valinnanvapautta kunnallisen ja yksityisen varhaiskasvatuksen välillä. Palvelusetelin kautta asiakasmaksun osuus on molemmissa vaihtoehdoissa sama perheen tulotasosta riippumatta.

-Palvelusetelin avulla perhe voi valita varhaiskasvatuspaikan myös naapurikunnan alueelta. Perheen arkea helpottaa tuntuvasti, jos lapsen varhaiskasvatuspaikka löytyy lähempää kotia tai esimerkiksi vanhempien työmatkan varrelta. Kunta on tähän mennessä hyväksynyt 13 yksityistä palveluntuottajaa, joista enemmistö on muualla kuin Siuntiossa, kertoo Siuntion kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Mirva Alakoskela.

Palveluseteli on tulosidonnainen eli sen suuruuteen ja perheen omaan maksuosuuteen vaikuttavat lapsen ikä, perhekoko, varhaiskasvatusajan viikkotuntimäärä ja perheen tulot. Seteli on lapsikohtainen.

Uusi päiväkoti aikataulussa

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin käyttöönotto ei ole ainoa positiivinen asia Siuntion varhaiskasvatuksessa tänä vuonna. Störsvikin uuden päiväkodin rakentaminen on alkanut ja toiminta siirtyy uusiin tiloihin syksyllä.

-Kaikki on mennyt sutjakkaasti suunnitelmien mukaan. Olemme jopa hieman edellä alkuperäistä aikataulua. Tulemme luovuttamaan rakennuksen palveluntarjoajalle elokuun alussa, kertoo Oskari Seppelvirta rakennusliike OT-Con Oy:stä.

Störsvikin kaksikielisen ja seikkailupainotteisen päiväkodin palveluntarjoajaksi tulee Touhula Päiväkodit Oy. Päiväkotiin tulee neljä ryhmää alle esiopetusikäisille lapsille. Kunta valvoo säännöllisesti yksityisen palveluntuottajan toimintaa ja sen lainmukaisuutta.

Lisätietoja:

Varhaiskasvatuspäällikkö Mirva Alakoskela, 050 386 0827, mirva.alakoskela@siuntio.fi

Störsvikin uusi päiväkoti nousee Störsvikintien varrelle, aivan nykyistä päiväkotia vastapäätä.