Siirry sisältöön

Lainaus, palautus ja uusinta


Lainaus 

Lainataksesi aineistoa kirjastossa tarvitset joko fyysisen kirjastokortin tai mobiiliversion kirjastokortista. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi käyttäessäsi mobiilikorttia.

Kirjaston lainausautomaatin käyttämiseksi tarvitaan kirjastokortin lisäksi myös nelinumeroinen tunnusluku. Jos sinulla ei ole vielä tunnuslukua, saat sen kirjastosta.

Laina-aika on yleensä 28 vuorokautta. Osalla aineistoa, kuten lehdillä, DVD- ja Blu-ray-levyillä, peleillä, kausiaineistolla sekä kysytyllä uutuusaineistolla laina-aika on 14 vuorokautta.

Kirja Nelson Mandelasta, kirjastokortti ja lainauskone pöydällä.

Uusinta

Voit uusia lainat 6 kertaa. Lainoja ei voi uusia, jos niissä on varauksia, jos niistä on lähetetty lasku tai jos ne ovat pikalainoja. Voit uusia lainasi verkkokirjastossa, puhelimitse tai käymällä kirjastossa.

Palautus

Lainojesi eräpäivän näet lainauskuitista tai verkkokirjastosta lainat-välilehdeltä. Palauta lainasi kirjastoon aukioloaikana tai uusi ne verkkokirjastossa viimeistään eräpäivän päättyessä.

Kirjastolla voit palauttaa lainasi palautusautomaatilla tai asiakaspalvelun ollessa auki asiakaspalvelutiskille. Voit palauttaa lainasi myös muihin Helle-kirjastoihin.

Kirjastolla on käytössä palautusluukku, johon voit palauttaa lainasi kirjaston ollessa kiinni. Lainojen palautus luukkuun tapahtuu omalla vastuulla. Luukkuun palautetut lainat rekisteröityvät palautetuiksi vasta seuraavana aukiolopäivänä.

Myöhästyneestä aineistosta peritään maksuja. Maksuista voit lukea lisää kohdassa Kirjaston käyttösäännöt. Kertyneitä maksuja voit maksaa paikan päällä kirjastossa tai verkkokirjastossa.

Muistutukset

Voit saada eräpäivämuistutuksen erääntyvistä lainoista sähköpostitse tai tekstiviestitse. Ota muistutus käyttöön verkkokirjaston viestiasetuksista tai asioimalla kirjastossa.

Lainakuitissa ja verkkokirjastossa ilmoitettu palautuspäivä on sitova, vaikka eräpäivämuistutus ei tulisi perille teknisen häiriön vuoksi. Tuhonnut tai kadonnut aineisto on korvattava. Lainaajana olet vastuussa lainaamastasi aineistosta.

Lainausoikeus

Lainausoikeuden voi menettää tilapäisesti. Saat lainausoikeuden takaisin, kun palautat myöhässä olevan aineiston ja sinulle kertyneitä maksuja on alle 20 euroa.