Uusia koronarokotusaikoja torstaina 21.4.

12.04.2022 12:24

Kategoria: Korona-tiedote Sosiaali- & Terveyspalvelut

Seuraava koronatuspäivämme on torstai 21.4. Rokotamme kaikkia yli 5-vuotiaita siuntiolaisia terveyskeskuksessa klo 8–16. Voit varata ajan ensisijaisesti osoitteesta koronarokotusaika.fi. Ajan voi varata myös terveyskeskuksesta puhelimitse ma–pe klo 8–16 p. 09 2606 1430.

Voit ottaa ensimmäisen, toisen, kolmannen tai neljännen rokoteannoksen. Kolmas rokoteannos annetaan yli 18-vuotiaille ja 12–17-vuotiaille, jos kyseessä ole voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö. Alle 12-vuotiaat eivät saa kolmatta annosta. Neljäs annos annetaan yli 80-vuotiaille

THL suosittelee neljättä annosta yli 80-vuotiaille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Autathan iäkkäitä läheisiäsi varaamaan rokotusajan.

Tarjolla on Biontech / Pfizerin Corminaty-rokotetta, Modernan Spikevax-rokotetta sekä Novavaxin myös Nuvaxovid-rokotetta. Sitä suositellaan henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta, eli Pfizerin, Modernan tai Astra Zenecan coronarokotteita.

Nuvaxovid-rokotetta voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Varaa rokotusaika terveyskeskuksesta, jos haluat Nuvaxovid-rokotteen. Voit soittaa terveyskeskukseen ma–pe klo 8–16 p. 09 2606 1430. Muussa tapauksessa ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti osoitteesta koronarokotusaika.fi.

Koronaa esiintyy edelleen Siuntiossa. Viime viikon korkeista tartuntaluvuista ollaan tultua alaspäin, mutta Siuntiossa on edelleen todettu kourallinen koronavirustartuntoja päivässä, vaikka kaikki eivät enää käy pcr-testissä. Ilmaantuvuus on edelleen korkeammalla kuin pääkaupunkiseudulla, noin 1 355 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana, kun se pääkaupunkiseudulla on 955–1 313. Hoitajien lakko saattaa kuitenkin vääristää lukuja, mikäli sairastuneet jättävät menemättä tai eivät saa aikaa pcr-testiin lakon takia.

Lue lisää kunnan korona- ja rokotustiedotteesta.