Työllistämispalvelut

Siuntion kunta tukee pitkäaikaistyöttömien ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien asiakkaiden työllistymisedellytyksiä ja työllistymistä. Laki velvoittaa kuntaa järjestämään kuntouttavaa työtoimintaa aktivointiehtoisille työttömille, joiden osalta työvoimahallinnon normaalit palvelut ovat riittämättömiä työllistymisedellytysten vahvistamiseen tai työllistymiseen.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan. Aktivointisuunnitelma on työvoimahallinnon aikuissosiaalityön ja asiakkaan yhteinen suunnitelma asiakkaan työllistymisen ja työllistymisedellytysten parantamiseksi.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, jossa yhdessä asiakkaan kanssa arvioidaan, suunnitellaan ja vastataan prosessivastuullisesti asiakkaan työllistymisprosessin etenemisestä.

Monialaisen yhteispalvelun tavoitteena on työttömien asiakkaiden työllistymisen tukeminen tarjoamalla heille heidän palvelutarpeensa mukaisia kuntien sosiaali- ja terveyspalveluita, julkisia työvoima- ja yrityspalveluja ja Kelan kuntoutuspalveluja.

Hyödyllisiä linkkejä

Työpaja Virta Siuntio
TE-toimisto Raasepori
TE-toimisto Lohja
TE-toimisto Espoo

Yhteystiedot

Työllistämisohjaaja

Eevamaria Alaja
044 386 1576