Tiedote kunnan kiinteistöjen tilanteesta 11/2017

30.11.2017 11:39

Kategoria:

Siuntion kunta
Tekninen toimisto

 

TIEDOTE KUNNAN KIINTEISTÖJEN TILANTEESTA 11/2017

 

Tekninen toimisto tiedottaa kunnan kiinteistöjen tilanteesta jatkossa kerran kuukaudessa sen mukaan, mitä uusia toimenpiteitä missäkin kiinteistössä on tapahtunut tai tulossa. Osa toimenpiteistä on normaalia rakennusten kunnossapitoa ja osa liittyy jo aiemmin ilmi tulleisiin sisäilmaongelmiin.

Aleksis Kiven koulun väistötilat

1A ja 1B rakennusten katolle on tulossa urakoitsijalta loiva harjakatto joulukuun aikana. Ruokalan yhteydessä tapahtui vesivahinko päävesiputken sulun pettäessä ma 27.11.2017 ja tästä on käynnistynyt urakoitsijan toimesta selvittelyt vahinkojen laajuudesta. 1A ja 1B rakennuksiin lisätään akustiikkalevyjä luokkahuoneiden kattoihin.

Hammashoitola

Kunnanhallitus on antanut tekniselle toimelle luvan kilpailuttaa hammashoitolalle uudet tilat terveyskeskuksen läheisyyteen. Tarjouspyyntöasiakirjojen valmisteluprosessi on käynnistynyt ja asiakirjat käydään läpi tarpeineen päivineen yhteistyössä perusturvan kanssa. Kilpailutus on tarkoitus käynnistää mahdollisimman nopeasti.

Jukolan päiväkoti

Jukolan päiväkodissa on havaittu lattialämmityksen rikkoutuneen syksyn 2017 aikana. Lattialämmitystä korjataan marras-joulukuun vaihteessa ensin ilmaamalla, jonka jälkeen termostaatit säädetään oikeaksi. Tiloissa on ahtautta käyttäjämäärän vuoksi, joka näkyy pienenä ilman riittämättömyytenä. Nyt Ilmanvaihtoa on pyritty optimoimaan, ja  se on säädetty vastaamaan paremmin nykyistä käyttäjämäärää.

Kunnantalo

Kunnantalossa vaihdetaan marras-tammikuun aikana usean työhuoneen akustiikkalevyt katoista. Näistä on tutkimuksissa löydetty homevaurioita. Kunnantalon ilmastointi tasapainotetaan joulukuun aikana. Vuonna 2018 tullaan kunnantalon katolle tekemään kattotarkastus, jonka pohjalta vuoden aikana tehdään korjaavat toimenpiteet katolle. Kattoa varten on investointibudjetissa varattu rahaa vuodelle 2018. Rakenteiden tiiveyksiä tullaan myös tutkimaan pakkassäiden saavuttua, jolloin tutkimustulokset ovat selkeämpiä. 

Sjundeå Svenska Skolan

Esikoulun ja vanhan osan väliin on tulossa ilmastointia jakava väliovi. Tällä myös pyritään ylläpitämään hieman esikoulun (eli uuden osan) kunnon säilymistä. Koko rakennuksen ilmastointi tasapainotetaan joulu-tammikuun aikana. Joululomalla oli tarkoitus käynnistää loppujen luokkahuoneiden mattojen uusinta, mutta tämä joudutaan siirtämään ensi kesään koulun loma-ajalle tilapuutteen vuoksi.

Terveyskeskus

Terveyskeskuksen ilmanvaihto on tasapainotettu marraskuun 2017 aikana. Tiloihin on otettu käyttöön Genanon ilmanpuhdistimet. Azalean yhteydessä olevassa siivouskomerossa oleva viemäri tullaan korjaamaan joulukuun aikana. Rakennuksen viemärit ovat tv-kuvattu syksyn aikana, jonka pohjalta odotamme jatkotoimenpide-ehdotuksia konsultilta. 

Päivärinteen koulu

Päivärinteen väistötilojen kilpailutuksen hankintapäätös kumotaan. Tilat tullaan kilpailuttamaan uudelleen joulu-tammikuun aikana.