Uimarannat

Uimavesien laatu

Koirien ja muiden kotieläimien tuominen uimarannoille on kiellettyä (Järjestyslaki 27.6.2003/612).

Störsvikin uimaranta

Kotilahden satama, Pikkala

Suosittu uimapaikka sijaitsee entisessä hiekkakuopassa aivan meren tuntumassa. Makean veden keitaassa on paljon myös lapsille sopivaa hiekkarantaa sekä rantalentopallokenttä. Aurinkopaikkoja on aamusta iltaan.

Talvisin mahdollisuus avantouintiin. Uimapaikalta löytyy avantouintikoppi.

Karskogin uimaranta

Uimarannantie

Pienen, kirkasvetisen ja syvän Vikträsk-järven rannalla uidaan kesäisin aamusta iltaan. Seurakunnan omistama, kunnan hoidossa oleva uimaranta tarjoaa kesäisin paikan myös lasten uimakoululle. Paikalla on laituri ja hyppyteline. Rantaan pääsee pysäköintipaikalta helposti lastenvaunujenkin kanssa.

Nummijärvi

Lieviöntie 190, 02570 Siuntio

Pieni järvi, jonka rannan edessä vähän matkan päässä ohut kaistale ruovikkoa ja taivaan kumpupilvet peilautuvat veteen.Pieni järvi, pelastussoutuvene ja laituri.

Matala, erityisesti lapsille sopiva uimaranta Järvinummella, Myllykylän pohjoispuolella lähellä Lohjan rajaa. Rannalla on kaksi pukukoppia ja huussi.

Sandvikenin ranta

Råbergintie 242, 10610 Inkoo

 Sandvikenin luonnonhiekkaranta.

Sandvikenin uimapaikka sijaitsee Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueella Siuntion puolella. Suojainen merenlahti ovat nimensä mukaisesti hiekkainen poukama, joissa on hyvät uintimahdollisuudet. Sandvikenin itärannalla on myös mukavia, loivia kalliorantoja. Sandvikenin rannalle pääsee Siuntiosta kävellen tai pyöräillen vanhan vedenpuhdistamon vierestä lähtevää metsätietä pitkin tai kävellen Kolaholmenin parkkipaikka vastapäätä lähtevää polkua pitkin. Metsätie sivuuttaa kauempana olevan luonnontilaisen pienen Kvarnträsk-järven. Kolaholmenin parkkipaikan polku taas kulkee merenrantaa pitkin vaihtelevassa maastossa ja luonnossa. Sen varrelta löytyy muinaishauta ja Kurubackan kalastajatorpan pihapiiriin kuuluneen rakennuksen raunio. Polku ei sovi liikuntaesteisille. Lyhin ja liikuntaesteisille sopivin reitti on Råbergintieltä Inkoon puolelta. Rantaa hoitaa Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvi ry. Sandviken ei ole virallinen uimaranta eikä sen vedenlaatua mitata.

Lisätietoja Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueesta.

Tjusträsk

Lepopirtintie 80 (Siuntion kylpylän alueella)

Tjusträsk-järven pohjoispäässä pieni uimapaikka, joka soveltuu parhaiten aikuisille. Uimapaikka ei ole kunnan hoidossa eikä sen vedenlaatua mitata.