Tarkennuksia eilisiin koronatiedotteisiin: Positiivisen kotitestin perusteella voi saada sairaslomatodistuksen, positiivisesta pcr-testistä lähetetään eristyspäätös automaattisesti

12.01.2022 11:21

Kategoria: Korona-tiedote Sosiaali- & Terveyspalvelut

Ilmoitimme eilen, että luovumme laajamittaisista karanteeneista, koska ne eivät enää ole tehokas keino hillitä koronaepidemiaa. Omikron-muunnos on nyt koronaviruksen valtamuunnos Siuntiossa. Aikaisempia muunnoksia lyhyemmän itämisajan vuoksi tartunnan saaneet levittävät virusta, ennen kuin tartunnanjäljitys ehtii asettaa heidät karanteeniin.

Toivomme, että lieväoireiset eivät hakeudu laboratoriotestiin, jolleivät kuulu riskiryhmiin. Testauskapasiteettia tarvitaan lääketieteellisin perustein testiä tarvitseville sekä terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin. Muut voivat halutessaan tehdä pikatestin.

Olemme tehneet seuraavat tarkennukset käytäntöihin, joista ilmoitimme eilen:

  • Positiivisen pikatestituloksen (kotitesti) perusteella sinulle voidaan kirjoittaa sairauslomatodistus. Ota tarvittaessa yhteys terveyskeskukseen puhelimitse 09-2606 1430 tai digiklinikan kautta.
  • Jos saat laboratoriotestistä positiivisen tuloksen, lähetämme toimintaohjeet tekstiviestillä. Eristyspäätös tehdään tartuntatautilain nojalla. Positiivisen PCR -tuloksen (laboratoriotesti) perusteella sinulle kirjoitetaan todistus tartuntatautipäivärahaa varten ilman eri yhteydenottoa niiden tietojen perusteella, jotka olet syöttänyt koronabottiin. Todistus tulee kotiin postitse 1–2 viikon viiveellä.

Meillä on vielä paljon vapaita rokotusaikoja viikoille 3 ja 4 kaikille ikäryhmille ja annoksille. Voit varata ajan osoitteesta koronarokotusaika.fi. Muista peruuttaa aikasi, jos saat rokotteen muuta kautta tai et tarvitse sitä.

Lue lisää:

Siuntio luopuu valtaosasta karanteenin asettamisesta – jäljitys keskitetään terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin

Koronaohjeistusta varhaiskasvatukseen, kouluille sekä perheille omikron-koronaepidemiatilanteessa

Kunnan korona- ja rokotetiedote

Kuva joka on linkki koronarokotusajanvaraukseen.