Siirry sisältöön

Aleksis Kiven päivä Fanjunkarsilla

...oli suomalaisen kirjallisuuden uranuurtaja. Hän asui Siuntiossa, Fanjunkarsin torpassa Charlotta Lönnqvistin luona vuosina 1864-1871. Mamselli Charlotta antoi Kivelle kodin ja työrauhan. Fanjunkarsissa Kivi kirjoittikin koko tuotantonsa pääosan runoistaan ja näytelmistään...

Punainen puusta rakennettu Fanjunkarsin torppa, jossa on kaksi ruskea keltaista koristeellista puista pariovea.
Aika
klo -
Aika
Fanjunkars
Osoite:
Fanjunkarsintie 1

Aleksis Kiven päivää 10.10. juhlistetaan tänä vuonna iltapäiväkahvien merkeissä Fanjunkarsilla.

Fanjunkarsilla on avoimet ovet klo 14-18, ja kaikki ovat tervetulleita tutustumaan Aleksis Kiven historiaan. Tarjolla on kahvia ja mehua, ja esillä on Aleksis Kiven tuotantoa sekä hänestä kirjoitettua tutkimusta. Tämän lisäksi opas Hilkka Toivonen pitää ilmaisen opastuksen Aleksis Kiven vaiheista Siuntiosta ja Charlotta Lönnqvististä Fanjunkarsilla klo 17.

Aleksis Kivi (1834-1872) oli suomalaisen kirjallisuuden uranuurtaja. Hän asui Siuntiossa, Fanjunkarsin torpassa Charlotta Lönnqvistin luona vuosina 1864-1871. Mamselli Charlotta antoi Kivelle kodin ja työrauhan. Fanjunkarsissa Kivi kirjoittikin koko tuotantonsa pääosan runoistaan ja näytelmistään sekä romaaninsa Seitsemän veljestä (1870) kolmeen kertaan. Aleksis Kiven tunnetuimpia teoksia ovat mm: Näytelmät: Kullervo (1859/1864), Nummisuutarit (1864), Kihlaus (1866) ja Lea (1869) Runokokoelma: Kanervala (1866) sekä romaanissa Seitsemän veljestä esiintyvä oravasta kertova runo, josta on myös sävelletty laulu: Laulu oravasta, joka tunnetaan myös nimellä Makeasti oravainen.