Störsvikin uusi päiväkoti avataan elokuussa

01.07.2019 10:31

Kategoria:

Störsvikin uuden päiväkodin, Touhula Störsvikin, rakennustyöt ovat aikataulussa ja yksikkö avaa ovensa lapsiperheille elokuun alussa. Rakennusprojekti on edennyt suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti hyvässä yhteistyössä Touhulan kanssa. Kunnallinen ja yksityinen varhaiskasvatus toimivat Siuntiossa rinnatusten ja monipuolistavat varhaiskasvatuksen palveluvalikkoa kunnassa ja kuntarajojen ulkopuolella.

Kesäkuun lopun tilanteen mukaan noin 20 siuntiolaista lasta on aloittamassa varhaiskasvatuksessa uusissa tiloissa Sienikujalla. Päiväkoti on seikkailuteemainen ja se soveltuu luontevasti Störsvikin alueen upeaan merenrantamaisemaan ja vehreään oppimisympäristöön. Päiväkodissa varhaiskasvatusta järjestetään suomen- ja ruotsinkielellä ja tilaa on neljälle lapsiryhmälle.

Päiväkotipaikkaa voi hakea koko ajan. Perheen tulee lisäksi hakea varhaiskasvatuksen palveluseteliä Siuntion kunnan varhaiskasvatuspalveluista. Hakulinkit ja lisätiedot löytyy osoitteesta https://touhula.fi/toimipisteet/siuntio-touhula-storsvik/

Siuntion kunnassa toimivat yksityiset päiväkodit ovat kunnan valvovaa toimintaa ja sitä ohjaavat samat lait, periaatteet ja tavoitteet kuin kunnallista varhaiskasvatusta. Siuntiossa on hyväksytty uusi varhaiskasvatussuunnitelma Opetushallituksen ohjeiden mukaisesti ja se otetaan käyttöön 1.8.2019. Suunnitelma määrittelee, ohjaa ja tukee varhaiskasvatuksen järjestämistä kaikissa kunnassa sijaitsevissa varhaiskasvatuksen toimintayksiköissä. Perheet voivat tutustua kuntatason varhaiskasvatussuunnitelmaan täältä; https://www.siuntio.fi/kunnallinen-varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on huoltajien ja henkilöstön yhteistyöllä tukea ja edistää lapsen turvallista kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hyvinvointia.

-Meillä Siuntion varhaiskasvatuksessa jokainen lapsi huomioidaan ainutlaatuisena yksilönä, jolle jokainen hetki ja kohtaaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä. Lakisääteisen peruspalvelumme olennainen tehtävä on antaa lapselle eväitä elämään, toteaa Siuntion kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Mirva Alakoskela.

Touhula Störsvik avaa ovensa elokuussa uusissa tiloissa Störsvikintien ja Sienikujan välissä.

Touhula