Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys on järjestetty seudullisesti Hangon kaupungin, Lohjan, perusturvakuntayhtymä Karviaisen sekä Raaseporin kaupungin kesken. Sosiaalipäivystyksen organisoinnista ja hallinnoista vastaa perusturvakuntayhtymä Karviainen.

Sosiaalipäivystys vastaa kiireellisten sosiaalipäivystyspalvelujen järjestämisestä sovittuina aikoina sekä virka-ajalla että virka-ajan ulkopuolella sopimuskuntien asukkaille ja kyseisten kuntien alueella tilapäisesti oleskeleville henkilöille.

Sosiaalipäivystyksessä toimii kolme vakinaista sosiaalityöntekijää. Sosiaalipäivystäjien työpisteet sijaitsevat alueen poliisiasemalla (Lohja, Raasepori ja Vihti). Sosiaalipäivystäjät osallistuvat poliisilaitoksilla ala-ikäisten kuulusteluihin sekä poliisilaitoksella esiin tulevaan akuuttiasiakastyöhön. Sosiaalipäivystys toteutetaan sekä aktiivityönä että vapaamuotoisena varallaolona.

Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystys toimii akuuteissa tilanteissa vastuualueena sosiaalihuollon tehtävät. Sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä muun muassa välitöntä puuttumista vaativissa lastensuojelu- ja lähi- tai perheväkivaltatilanteissa.

Sosiaalipäivystys virka-ajan ulkopuolella

arkisin klo 15-8
viikonloppuisin 24h

Hätäkeskuksen kautta
112