Sosiaalipäivystys

Vuoden 2019 alusta alkaen Espoo tuottaa sosiaali- ja kriisipäivystyksen palvelut kaikkiin Länsi-Uudenmaan kuntiin. Samalla Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyksen nimi muuttuu Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseksi.

Kuntalaiset tavoittavat Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen numerosta 09 816 42439.

Sosiaalipäivystys vastaa kiireellisten sosiaalipäivystyspalvelujen järjestämisestä sovittuina aikoina sekä virka-ajalla että virka-ajan ulkopuolella sopimuskuntien asukkaille ja kyseisten kuntien alueella tilapäisesti oleskeleville henkilöille.

Sosiaalipäivystyksessä toimii kolme vakinaista sosiaalityöntekijää. Sosiaalipäivystäjien työpisteet sijaitsevat alueen poliisiasemalla (Lohja, Raasepori ja Vihti). Sosiaalipäivystäjät osallistuvat poliisilaitoksilla ala-ikäisten kuulusteluihin sekä poliisilaitoksella esiin tulevaan akuuttiasiakastyöhön. Sosiaalipäivystys toteutetaan sekä aktiivityönä että vapaamuotoisena varallaolona.

Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystys toimii akuuteissa tilanteissa vastuualueena sosiaalihuollon tehtävät. Sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä muun muassa välitöntä puuttumista vaativissa lastensuojelu- ja lähi- tai perheväkivaltatilanteissa.

Sosiaali- ja kriisipäivystys

09 816 42439

Tiedote