Sjundeå Cup

26.05.2023 17:30 - 28.05.2023 18:00

Urheilukenttä lähialueineen

Sjundeå Cup on Suomen suurin käsipalloturnaus joka saa n. 6000 käsipallon ystävää kokoontumaan vuosittain nauttimaan liikunnan ilosta perheen, suvun, pelikavereiden sekä uusien ja vanhojen ystävien kanssa Siuntioon. Tänä vuonna osallistuvia joukkueita on 242 ja otteluita pelataan 627.

Sjundeå IF on järjestänyt Sjundeå Cupin vuosittain, koronavuosia lukuunottamatta, ensimmäisestä turnauksesta Lappersin nurmikentällä 1973 lähtien. Runsaan 200 vapaaehtoisen voimin voimme suhteellisen pienenä seurana järjestää tämän valtavan urheilujuhlan joka koskettaa paljon suurempaa joukkoa ja antaa niin paljon niin monelle.

Turnauksen luokat ovat minijunioreista aikuisiin, nuorimmat osallistujat ovat 5-6-vuotiaita ja varttuneimmat lähestyvät 80. Sjundeå Cup on aito urheilujuhla, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

Ikäluokissa A-C-juniorit pelataan ulkokenttien Suomen mestaruudesta. D-E-ikäluokissa joukkueet pelaavat turnausvoitosta. Nuorimmissa ikäluokissa maaleja ei lasketa, painopiste on liikunnan ilossa ja kaikki osallistujat saavat Sjundeå Cup-mitalin. Aikuisten luokissa, jotka ovat perinteisesti kaikkein suurimmat, pelaavat joukkueet silkasta riemusta. Iso osa näistä joukkueista on iloisia kaveriporukoita, jotka kokoontuvat kerran vuodessa käsipallon merkeissä ja tietysti Siuntiossa.