Siuntiossa 20 koronatapausta tällä viikolla – AKK:n luokat 4–9 etäopetuksessa ensi viikon

26.11.2021 13:23

Kategoria: Korona-tiedote

Siuntiossa on tällä viikolla ilmennyt yhteensä 20 uutta koronatapausta. Siuntion ilmaantuvuusluku on nyt 325 tapausta 100 000 asukasta kohden. Se on korkeampi kuin kertaakaan epidemian aikana.

Jos sinulle tulee oireita, lieviäkin,  mene koronatestiin. Käytä maskia kaikissa lähikontakteissa.

Altistuneita on yli 300 ja tartunnanjäljitys on ylikuormittunut. Kaikkiin altistuneisiin ei voida ottaa yhteyttä puhelimitse eikä tartunnanjäljitystiimi voi ottaa vastaan kyselyjä.

Suurimmalle osalle altistuneista lähetetään tekstiviesti. Toisin kuin tekstiviestissä sanotaan, tartunnanjäljitystiimi ei ota kaikkiin yhteyttä.

Karanteeniohjeet

Karanteeniaika on viimeistä altistumispäivää seuraavat 10 päivää. Jos sinut määrätään karanteeniin, sinun tulee pysyä kotona karanteenin ajan ja välttää kontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin. Et voi mennä esimerkiksi päiväkotiin, kouluun, töihin, harrastuksiin, kauppaan, apteekkiin tai yleisötilaisuuksiin. Et voi käyttää julkisia kulkuvälineitä. Et voi ottaa vastaan vieraita. Voit kuitenkin ulkoilla siten, että et tapaa muita. Vanhempien tulee huolehtia siitä, että karanteeniin asetettu lapsi tai nuori pysyy kotona.

Jos pysyt oireettomana, voit mennä koronatestiin kuudentena päivänä viimeisen altistumispäivän jälkeen. Karanteeni päättyy, mikäli testitulos on negatiivinen. Jos et mene testiin, karanteeni on 10 päivää. Karanteenin pituudesta riippumatta sinun on seurattava vointiasi ja mahdollisia oireita 14 päivän ajan altistumisesta.

Altistunutta ei aseteta karanteeniin, jos hän on sairastanut laboratoriovarmistetun koronan viimeisen puolen vuoden aikana tai saanut kaksi rokotetta, paitsi jos hän on altistunut samassa taloudessa asuvan tartunnalle. Sama koskee henkilöä, jolla on aiemmin ollut koronatartuna ja joka on saanut yhden rokoteannoksen vähintään viikko sitten. Karanteenia ei silloin tarvita, sillä sairastetun infektion ja ensimmäisen rokotusannoksen yhdistelmä suojaavat samalla tavalla kuin kaksi rokoteannosta.

Lisätietoja saat terveyskeskuksesta.

AKK:n vuosiluokat 4–9 etäopetukseen

Koronatapausten ja altistumisen johdosta Aleksis Kiven koulun vuosiluokat 4–9 siirtyvät etäopetukseen ensi viikon ajaksi. Järjestelyllä pyritään turvaamaan oppilaiden terveysturvallisuus. Etäopetus ei koske niitä oppilaita, jotka ovat saaneet erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita tai pidennetyn oppivelvollisuuden päätöksen, vaan he jatkavat lähiopetuksessa. Etäopetuksessa oleville oppilaille järjestetään etäruokailua. Koulu tiedottaa käytännön järjestelyistä tarkemmin Wilman kautta.

Tapahtumia perutaan, kunnan toimistoihin ajanvarauksella

Heikentyneestä koronatilanteesta johtuen kirjaston leffaillat, joulukorttipaja ja Aarne Alligaattori -konsertti sekä nuorisotila Walkersin itsenäisyyspäiväjuhla.

Kunnan toimistoissa, eli teknisessä toimistossa, sivistystoimistossa sekä kylpylässä sijaitsevilla hallinto-osastolla ja perusturvatoimistossa voi toistaiseksi asioida vain ajanvarauksella.

Maski- ja etätyösuositus

Koko Uudenmaan alueella on voimassa laaja maskinkäyttö- ja etätyösuositus 16.1.2022 asti.

Maskisuositus on voimassa rokotussuojan tasosta riippumatta kaikille 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien.

Yksityisten toimijoiden suositellaan edellyttävän maskin käyttöä henkilökunnalta sekä asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa, julkisissa liikennevälineissä ja muissa asiakastiloissa.

Työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja sekä kahvitaukoja tulee porrastaa ja lähitapaamisten tarpeellisuutta on syytä arvioida huolellisesti. 

Lue lisää kunnan korona- ja rokotetiedotteesta.

Kuva, joka on linkki koronarokotuksen ajanvaraukseen.