Siuntion varhaiskasvatuspalveluissa varaudutaan henkilöstön poliittiseen mielenilmaukseen ke 25.4.2018 klo 12 -18

24.04.2018 13:57

Kategoria:

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Tehy sekä Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia järjestävät poliittisen mielenilmauksen keskiviikkona 25.4.2018 klo 12-18.

Alkuperäisten ilmoitusten mukaan työtaistelutoimenpiteet painottuvat pääkaupunkiseudulle (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) varhaiskasvatuksen tehtäviin. Tehy, Super ja JHL ovat kuitenkin ilmoittaneet, että mielenilmauksen piiriin kuuluvat kaikki kyseessä olevien järjestöjen jäsenet, jotka työskentelevät Uudellamaalla julkisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa.

Keskiviikoksi 25.4. suunnitellun työtaistelun laajuutta ja vaikutuksia on ennakkotietojen perusteella vaikea arvioida. Mielenilmaukseen saattaa osallistua myös Siuntion varhaiskasvatuksessa työskentelevää henkilökuntaa.

Mikäli työtaisteluun osallistuminen on laajaa, varhaiskasvatuksen henkilökunta ei riitä ja yksiköiden toimintaa ei keskiviikkona voida turvata normaalilla tavalla.

Mielenilmauksen johdosta kyseisiin liittoihin kuuluvat varhaiskasvattajat julkisella ja yksityisellä sektorilla marssivat ulos työpaikoiltaan klo 12-18. Mielenilmaus liittyy arhaiskasvatuslakiesityksen käsittelyyn eduskunnassa. OAJ:n jäsenet/ Lastentarhanopettajaliittoon kuuluvat eivät osallistu mielenilmaukseen.
Mielenilmaukseen liittyviä vaikutuksia selvitetään tiistaina.

Varhaiskasvatusyksiköiden palvelualuevastaavat/esimiehet informoivat asiakasperheitä heti, kun on tiedossa mielenilmauksen vaikutus ja henkilöstötilanne Siuntion varhaiskasvatuspalveluiden järjestämiseen.

Asiakkaiden kannattaa seurata päiväkodin tiedotusta asiasta.

Lisätietoja asiasta antaa varhaiskasvatuksen palvelualuevastaava.