THL:n 24.9.2020 antaman tiedotteen mukaan koronavirusepidemia on kiihtymässä Uudenmaan alueella. Uudenmaan alueella suurin osa koronavirustartunnoista on koko ajan ollut pääkaupunkiseudulla.

Siuntion kunnan alueella epidemia on perusvaiheessa, jossa THL suosittelee kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää sekä koronavirustestiin hakeutuvat ja riskialueilta maahan saapuvat siirtyessään kotikaranteeniin. Lisäksi suositellaan, ettei yli 20 yksityistilaisuuksia (sukujuhlatyyppisiä) järjestettäisi.

Pääkaupunkiseutu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, jolloin THL suosittelee kasvomaskin käyttöä yllä olevien tilanteiden lisäksi toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa sekä julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa, jossa lähikontakteja ei voi välttää. THL:n koronavirussivustolla on lisätietoa.

 Kuntalaisia muistutetaan huolehtimaan hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta sekä turvaväleistä sekä maskin käytöstä suositusten mukaisesti.

Näytteisiin pääsee tällä hetkellä hyvin. Positiiviset ja altistuneet ilmoitetaan kunnan tartuntatautitiimille, joten tartunnanjäljitys päästään aloittamaan nopeasti. Itsepalveluajanvaraus koronatestiin on avautunut 9.9.2020 yli 16-vuotta täyttäneille.  Ajanvaraukseen pääset linkistä: koronabotti.hus.fi

Valtioneuvosto on antanut määräyksiä ja ohjeita, jotka koskevat kaikkia kuntien palveluja. Siuntion kunta on sopeuttanut toimintaansa valtioneuvoston määräysten mukaan. Siuntion kunnan Koronaryhmä kokoontuu viikoittain, tarvittaessa useamminkin. Kunnassa reagoidaan nopeasti tilanteen ja valtiovallan sekä muiden asiaan liittyvien tahojen ohjeiden muuttuessa. Päivitykset kunnan nettisivuille tehdään heti, kun uutta tiedotettavaa ilmenee. Kerromme muutoksista myös Facebookissa. Kunta suosittelee seuraamaan THL:n ja TM:n tiedotteita ja ohjeita asiassa.

Kuntalaisten, joilla ei ole internetin käyttömahdollisuutta, toivotaan mahdollisuuksien mukaan päivittävän tietonsa lähipiirissään olevien nettiyhteyden omaavien henkilöiden kautta. Kirjaston asiakaspalvelupisteessä on mahdollista käyttää internetiä. Kirjastossa saa myös opastusta netin käytössä.

Ovet suljettuna, palvelut toimivat

Siuntion kunnan toimistojen (hallinto-osasto, perusturvan hallinto ja tekninen toimisto) ulko-ovet pidetään toistaiseksi suljettuina. Asiointi sujuu ma-pe klo 9-15 puhelimitse p. 09 260 611 ja sähköpostitse. Tarpeelliset tapaamiset järjestyy sopimalla ne etukäteen ao. henkilön kanssa.

Siuntion kunnantalon palvelut, hallinto-osasto, sosiaalipalvelut ja perusturvan hallinto toimivat väistötiloissa Siuntion kylpylän kiinteistössä, Lepopirtintie 80, 02570 Siuntio kk. (Sisäänkäynti erillisestä ulko-ovesta Scandic Siuntion pääsisäänkäynnin vasemmalta puolelta. Ovikello.)

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Siuntion terveysasemalla toiminta jatkuu seuraavin erityishuomioin:

- Ole aina ensin puhelimitse yhteydessä ennen saapumista terveysasemalle, p. 09 26061430. Yhteydenottopyynnön voit jättää myös sähköisesti KLINIK-palvelun kautta, www.siuntio.fi/klikkaaoire

- Koronavirusepäilyssä ole aina ensin yhteydessä terveysasemalle ark. klo 8-16 p. 09 26061430.

Kuntalaisia muistutetaan perussairauksien hoitotasapainosta huolehtimisesta. Terveydenhuoltoon pitää hakeutua tarpeen vaatiessa.

Sosiaalipalvelujen virka-aikainen päivystys (kiireelliset asiat) klo 8-15.45 puh 044 386 1032. Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin: Länsi Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys puh 09 816 42439.