Uusimmat muutokset koronamääräysten osalta:

  • Julkiset tilat sekä harraste- ja liikuntatilat ovat suljettuina 28.4.2021 asti tietyin poikkeuksin.

Koronarokotukset Siuntiossa ▼

Siuntion kunnan koronakoordinaatioryhmä on 12.4.2021 laatinut seuraavat ohjeet Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätösten pohjalta.

Siuntion kunta kehottaa kaikkia noudattaman viranomaisten määräyksiä ja ohjeita koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Koulut ja varhaiskasvatus

  • Varhaiskasvatus jatkuu normaalisti ja luokat 1-9 ovat normaalisti koulussa 12.4. alkaen (suurin osa 9.-luokkalaisista työelämään tutustumisessa).
  • Toisen asteen oppilaitokset tiedottavat oppilaitoskohtaisesti suoraan opiskelijoita, jatkuuko opetus lähi- vai etäopetuksena.

Julkiset tilat

Siuntion kunta noudattaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätöksellä seuraavia rajoituksia ja suosituksia julkisissa tiloissaan 28.4.2021 asti.

• Sisäliikuntatilat Svenska skolanin liikuntasali ja Siuntion kylpylän liikuntasali ovat avoinna 28.4.2021 asti vain vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa varten. 

• Kirjastotila on suljettu 28.4.2021 asti HSL-palvelupistettä ja asiakaspalvelua lukuun ottamatta. Kirjastosta on mahdollista noutaa varattua aineistoa ja palauttaa lainoja. Myös tietokoneen käyttö ja tulostus on mahdollista koskien välttämättömiä asiointeja. Kirjasto tarjoaa puhelinneuvontaa e-aineistojen käytöstä, varausten teosta sekä muista käytössä olevista palveluista numerosta 09 2606 1292 ma, ti, to klo 13-19 ja ke, pe klo 10-16.30.

• Nuorisotila Walkers on suljettu 28.4.2021 asti. Walkers toimii verkossa ja jalkautuu nuorten keskuuteen.

• Työpaja Virta siirtyy etätyöhön 28.4.2021 asti.

• Talviuintipaikan pukukoppi on auki. Pukukopissa voi olla vain 2 henkilöä kerrallaan vaatteidenvaihtoa varten.

• Siuntion kunnan toimistojen (hallinto-osasto, sivistystoimisto, perusturvan hallinto, sosiaalipalvelut ja tekninen toimisto) ulko-ovet pidetään toistaiseksi suljettuina. Asiointi sujuu arkisin kello 9 - 15 puhelimitse p. 09 260 611 ja sähköpostitse.

 Yhteystiedot löytyvät täältä.

• Sosiaalipalveluissa asiointi paikan päällä on mahdollista erikseen sovittaessa.

Harrastustoiminta

Ryhmäharrastustoiminta kunnan sisätiloissa on keskeytetty muilta kuin vuonna 2008 syntyneiltä ja sitä nuoremmilta 28.4.2021 asti ja tämä toiminta toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etämuodossa.

Kaikki harrastusryhmät kunnan hallinnoimissa ulkotiloissa sallitaan edelleen. Siuntion kunta suosittelee rajaamaan ryhmäkokoa mahdollisuuksien mukaan. Harjoitukset tulee toteuttaa vain oman ryhmän kanssa. Kunta suosittelee, että turvavälejä noudatetaan ja turhia kontakteja vältetään.

Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei järjestetä. Työpajoja, kerran järjestettäviä kursseja tai koulu- ja päiväkotiryhmien vierailuja vapaa-ajan toimipaikkoihin ei järjestetä. Koululiikunta toteutetaan edelleen ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille yhteistyössä pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian kanssa.

Yleisötilaisuuksien järjestäminen

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kielletty määräajaksi kuitenkin siten, että korkeintaan 6 henkilön yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n antamaa ohjetta.

Rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 asti. Päätöksen asiassa on tehnyt Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Kasvomaskit

Kunta jakaa kasvomaskeja yläkoulujen oppilaille ja alakoulujen 6. luokkien oppilaille, joiden suositellaan myös käyttävän maskia. 

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yläkoulujen henkilökunnalle ja oppilaille sekä alakoulun ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalle; kasvomaskisuositusta on syytä noudattaa. Koulut jakavat maskeja yläkoulujen oppilaille ja ohjeistavat käytänteistä tarkemmin. Omia maskeja voi myös halutessaan käyttää. Myös suojavisiirin käyttö on mahdollista, jos kasvomaskin käyttö on haastavaa tai siihen on terveydellinen este.

Siuntion kunnan toiminnassa noudatetaan leviämisvaiheen kasvomaskisuositusta.

Kuntalaisten toivotaan noudattavan HSL:n ja VR:n ohjeistusta maskin käytöstä matkustaessaan julkisilla liikennevälineillä. 

Vierailuohjeet vanhustenhuollon yksiköissä

Voimassaolevat ohjeet löytyvät täältä.

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Siuntion kunta haluaa muistuttaa kuntalaisia siitä, että terveydenhuoltoon tulisi hakeutua tarpeen vaatiessa. Etenkin riskiryhmäläisten on tärkeää huolehtia, että oma perussairaus on hyvässä hoitotasapainossa. Siuntion terveyskeskuksen ajanvaraus ma - pe kello 8 - 16 p. 09 2606 1430. Virka-ajan ulkopuolella klo 16-8 Lohjan yhteispäivystys, p.116 117 (maksuton).

Sosiaalipalvelujen virka-aikainen päivystys (kiireelliset asiat) kello 8 - 15.45 p. 041 730 6998. Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin: Länsi Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys p. 09 816 42439.

Etätyö ja kasvomaskit työpaikoilla

Siuntion kunta noudattaa itse, ja suosittelee myös muita työnantajia ja työntekijöitä noudattamaan valtakunnallista etätyösuositusta kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.

Mikäli etätyö ei ole mahdollista, työnantajan suositellaan edellyttävän ja ohjeistavan kasvomaskin käyttöä kaikissa yhteisissä työtiloissa. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.