Siuntion kunnan tarjoamat tukipalvelut lapsille, nuorille ja perheille

30.04.2020 08:23

Kategoria: Korona-tiedote

Koulujen oppilashuoltopalvelut

Oppilashuoltopalvelut ovat koulukuraattorin ja koulupsykologin keskustelutukea oppilaalle/ vanhemmille/perheelle. Meihin voi ottaa yhteyttä, jos mikä tahansa asia mietityttää. Jos emme itse osaa auttaa, ohjaamme perheet toisten palveluiden piiriin. Keskusteluita voidaan käydä Teams-videopuhelun välityksellä tai puhelimitse. Myös tekstiviestit ja wilmaviestit ovat käytössä. Somekanava: Instagram @siuntionoppilashuolto Koulupsykologi Annika Mäkinen, 050 3860821, annika.makinen@edu.siuntio.fi, Wilmassa ryhmässä henkilökunta, puhelinaika ma-pe kl.13-14 Koulukuraattori Johanna Lindholm, 044 389 3079, johanna.lindholm@edu.siuntio.fi, Wilmassa ryhmässä henkilökunta, puhelinaika ma-pe kl.9-10

Koulujen muut tukipalvelut

Koulunkäynninohjaajat tukevat oppilaita sekä arkisissa asioissa että koulutehtävien tekemisessä. Koulunkäynninohjaajan tukea saa ottamalla yhteyttä luokanopettajaan/ohjaajaan.

Luokanopettajat ja luokanohjaat saavat käyttöönsä työpuhelinnumerot, he ilmoittavat numerot omille oppilailleen 20.4. alkavan viikon aikana.

Koulun henkilökunta on tavoitettavissa Wilman, sähköpostin (etunimi.sukunimi@edu.siuntio.fi) ja Teamsin kautta arkisin klo 8-16 välillä. Lisäksi Aleksis Kiven koululla on soittoaika arkisin klo 13-14 numeroon 044 386 1045.

Koululounas etäopetuksessa oleville

Siuntion kunnassa tarjotaan etäopetuksessa oleville oppilaille mahdollisuus kunnan tarjoamaan koululounaaseen ti 21.04.20 lähtien.

Kouluruoka on kylmäsäilytyksen vaativaa ja kotona lämmitettävää annospakattua ruokaa. Erityisruokavalioaterioita ei valmisteta.

Ruoka jaetaan tiistaisin ja torstaisin klo 11-12 Siuntion terveyskeskuksen päädystä. Tiistaisin saa mukaansa tiistain ja keskiviikon annokset ja torstaisin torstain, perjantain ja maanantain annokset. Ruoan noutajalla tulee olla mukana oma kassi.

Ilmoittautumisaikaa kouluruoan hakemiseen on jatkettu ke 22.4.20 klo 12 asti. Ilmoittautumislinkki löytyy wilman kouluruokaa koskevasta tiedotteesta. Yhteydenotot kouluruokaan liittyvissä asioissa: Anne Penttinen, anne.penttinen@siuntio.fi

Nuorisopalveluiden toiminnot

Walkers nuorisotila

Nuorisotila Walkersin ollessa nyt kiinni, toteutetaan toimintaa virtuaalinuorisotilalla Discord-palvelun kautta. Linkki VerkkoWalkersiin: https://discord.gg/g2TKMV6. VerkkoWalkers on avoinna ti-to klo 16-19 ja pe 14-17.

Discord on maksuton reaaliaikainen teksti- ja puhekeskustelupalvelu, jossa voi keskustella sekä julkisissa ja yksityisissä ryhmissä että yksityisviestein ja se toimii selaimessa sekä mobiilisovelluksena. Verkkonuorisotilalla voit kirjoitella nuorisotyöntekijöiden ja muiden nuorten kanssa tekstikanavalla tai jutella nuorisotilan eri puhekanavissa, pelata yhdessä ohjaajien, koulutettujen vapaaehtoisten ja muiden nuorten kanssa. Verkkonuorisotilalla on myös autettu läksyissä, juteltu kesätyönhakemisesta, jumpattu aivopähkinöiden avulla, kuunneltu yhdessä musiikkia. Tarvittaessa voit jutella myös kahden kesken nuoriostyöntekijöiden kanssa. Verkkonuorisotilalla työskentelevät nuoriso-ohjaaja Jontte, nuorisopalvelukoordinaattori Jonna sekä etsivät nuorisotyöntekijät Ville ja Rasmus. Heidän lisäkseen nuorisotilalla voit kohdata vapaaehtoisia aikuisia, jotka on koulutettu Walkers toimintaan.

Nuorisotyöntekijät tavoitat lisäksi puhelimitse, sähköpostilla sekä somekanavista: Jonas "Jontte" Ehrnsten puh. 050 386 0820, jonas.ehrnsten@siuntio.fi Jonna Farin, puh. 044 386 1242, jonna.farin@siuntio.fi walkers@siuntio.fi

Somekanavat: Instagram, Snapchat ja Facebook: siuntionwalkers

Etsivä nuorisotyö

Etsivät nuorisotyöntekijät työskentelevät 13-29 vuotiaiden siuntiolaisten kanssa. Etsivät tavoitat puhelimitse, digitaalisesti ja tarvittaessa etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voi myös tavata.

Etsivä nuorisotyö on yksilöllistä ohjausta, "rinnalla kulkemista". Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa sinua monenlaisissa tilanteissa, silloin kun tarvitset aikuisen tukea. Apua etsiviltä voit saada esimerkiksi kesätyöpaikan etsinnässä ja kouluun- ja opiskeluun liittyvissä asioissa, kaverisuhteiden tai seurusteluasioihin liittyvissä kysymyksissä sekä muissa sinua askarruttavissa asioissa. Etsivät auttavat myös nuorisotyöpajalle hakeutumisessa ja armeijaan tai siviilipalvelukseen liittyvien asioiden hoitamisessa. Myös itsenäistymiseen ja asunnon hankkimiseen liittyvissä kysymyksissä voit saada etsiviltä apua.

Etsivät tavoitat soittamalla, tekstarilla, whatsappilla, sähköpostilla sekä somekanavista: Ville Schoultz 044 386 1241, ville.schoultz@siuntio.fi Rasmus Sulonen 044 386 1065, rasmus.sulonen@siuntio.fi

Somekanavat: Instagram: siuntionetsivanuorisotyo, Facebook: siuntionetsivat.

Valtakunnalliset chat palvelut nuorille

Siuntion nuorisopalveluiden työntekijöitä päivystää myös valtakunnallisessa Sekaisin chatissa, joka on auki maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24. https://sekasin247.fi/

Perhetyöyksikön palvelut

Perhetyöyksikkö palvelee Siuntiolaisia ja Inkoolaisia perheitä myös Corona-aikana.

Perheitä kehotetaan olemaan yhteydessä matalalla kynnyksellä. Perhetyöyksikkö tarjoaa keskusteluapua ja henkistä tukea haastavassa tilanteessa. Ensisijaisesti apua tarjotaan puhelimitse tai etäyhteyden kautta (Teams). On myös mahdollista tarvittaessa tavata esim. ulkona.

Ole rohkeasti yhteydessä!

Meille voit soittaa arkisin klo 8 – 16. Sen lisäksi vastaamme puheluihin ma – ke klo 16 – 18 siten, että Tiina vastaa maanantaisin, Cisse vastaa tiistaisin ja Stella vastaa keskiviikkoisin (myös ruotsiksi).

Yhteystiedot: Christine ”Cisse” Miiros, perhetyöntekijä, puh 044 386 1569 / christine.miiros@siuntio.fi Stella Sjöblom, perhetyöntekijä, puh 044 386 1574 stella.sjoblom@siuntio.fi Tiina Rönnberg, perheohjaaja (vain Siuntiolaisille) puh 050 386 0835 tiina.ronnberg@siuntio.fi

Lasten ulkoilupalvelu

Koronakriisi on mullistanut monen lapsiperheen arjen. Koululaiset ovat siirtyneet etäopetukseen, päiväkodista pidetään lapsia kotihoidossa ja monet vanhemmat tekevät etätöitä. Vanhempien kotona oleminen helpottaa varsinkin nuorempien lasten etäopiskelua, mutta samalla tilanne saattaa hankaloittaa etätöiden tekemistä. Kaikille siuntiolaisille lapsiperheille (lapset 12-vuotiaaksi asti) suunnattu maksuton lasten ulkoilupalvelu auttaa tällaisessa tilanteessa.

Lapsiperheillä on mahdollisuus saada lastenhoitaja hakemaan lapsi ulos leikkimään arkisin klo 9-15 välillä, noin 1-2 tuntia kerralla.

Käytännössä palvelua tiedustellaan kunnan ulkoilupalvelun koordinaattorilta, p. 044 386 1128 (ma-pe klo 11-13). Koordinaattori sopii ajat jakaen niitä tasapuolisesti kyselijöille. Osa lastenhoitajista toimii kunnan päiväkodeissa, joten he voivat olla perheille ennestäänkin tuttuja.

Lisätietoja:

Sosiaalipalvelupäällikkö Karin Heerman, p. 044 386 1245, karin.heerman@siuntio.fi

Varhaiskasvatuksen palvelualuevastaava , Tuire Rönkkö, p. 044 386 1298, tuire.ronkko@siuntio.fi

Serviceområdets ansvarig, Nina Isometsä, p. 044 386 1043, nina.isometsa@siuntio.fi

Perheneuvolapalvelut

Perheneuvola tukee lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa. Ota yhteyttä perheneuvolaan, kun

  • olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä tai tunne-elämään liittyvistä asioista
  • haluat keskustella lapsesi kehityksestä, vanhemmuudesta tai kasvatuksesta
  • lapsellasi on pulmia päiväkodissa, koulussa tai kavereiden kanssa
  • kotona on ristiriitoja, joihin toivot selvittelyapua
  • perheessä on kohdattu menetyksiä tai muita vaikeita elämäntilanteita
  • perheessä harkitaan avioeroa tai perheenjäsenet tarvitsevat tukea erosta selviytymiseen

Perheneuvola palvelee Inkoon ja Siuntion asukkaita joustavin aukioloajoin. Käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Perheneuvolassa työskennellään suomen ja ruotsin kielellä. Yhteydenotto ja ajanvaraus: puhelinaika ma-pe 13-14 p.044 7139797, perheneuvola.siuntio@arjessa.fi, perheneuvola.inkoo@arjessa.fi

Kirjaston palvelut

Kirjastotila on suljettu, mutta henkilöstö palvelee edelleen kuntalaisia. Monipuoliset e-aineistot ovat käytettävissä ja niihin on ostettu paljon uutta materiaalia koronatilanteen vuoksi. Kaikki e-aineistot löytyvät Helle-verkkokirjastosta helle.finna.fi. Jotta myös henkilöt, joilla ei vielä ole kirjastokorttia, pääsisivät käyttämään e-aineistoja, on Helle-kirjastoissa otettu käyttöön väliaikainen e-asiakkuus. E-asiakas voi lainata ja varata vain kirjaston e-aineistoja, ja asiakkuus päättyy, kun kirjastot jälleen avataan. Kirjasto tarjoaa myös digineuvontaa puhelimitse kaikenikäisille aamupäivisin.

E-kirja, e-äänikirja ja elokuva palveluista löytyy paljon lapsille ja nuorille suunnattua materiaalia. Tällä hetkellä olemme kokoamassa listoja eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnatuista e-kirjoista sekä tekemässä ohjevideota niiden lainaamisesta ja varaamisesta. Kirjaston facebook-sivuille on koottu paljon materiaalia

lapsiperheiden käyttöön. Facebook-sivua selaamalla löydät esimerkiksi lukuhaasteen, kirjastoaiheisen pelin, satutunteja ja paljon muuta! Kirjasto löytyy myös Instagramista nimellä siuntionkunnankirjasto.

Lisää tietoa kirjaston asiakaspalvelusta ma-pe klo 12-15 puh. 09 2606 1292 tai kirjasto@siuntio.fi

Digineuvontaa kaikenikäisille suomeksi ma-pe klo 10-11.30 puh. 044 386 1580

E-asiakas palvelunumero ma-pe klo 10-15 puh. 019 520 2430

dagis