Siuntio-päivä 4.9. klo 10–14

Paikka: Aleksis Kiven koulun piha, Puistopolku 4.

Ohjelma
10.00 Avajaissanat
11.00 Nukketeatteri Annos: Unelmien lentonäytös
12.00 Lux Musicaen sävellyskilpailun satoa
12.30 Siuntion kunnan vuoden kulttuuripalkinnon jako

Duo Sam Zimon juontaa tilaisuuden ja esittää oman shownsa!

Siuntion perinteinen Siuntio-päivä järjestetään vuoden tauon jälkeen Aleksis Kiven koulun pihalla voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudattaen.Pyydämme kävijöitä käyttämään kasvosuojaa.

Mukana juhlatunnelmassa on paikallisia yrittäjiä, yhdistyksiä ja muita innokkaita esittelijöitä, jotka myyvät tuotteitaan sekä esittelevät toimintaansa. Myytävänä on laaja kirjo käsitöitä, leivonnaisia, vihanneksia ja muita kasvimaan antimia. Eläimellistä menoa Siuntio-päivään tuo alpakkatila Alpaca Fuente, joka tuo näytille näitä kiehtovia ja pörröisiä eläimiä. Myynnissä on myös alpakan ylellisestä villasta tehtyjä tuotteita.

Nukketeatteri Annoksen klovnit saapuvat kello 11 esittämään “Unelmien lentonäytös” nimisen lastennäytelmän. Riemastuttava tarina kerrotaan värikkään klovnerian ja objektiteatterin keinoin.

Musiikillisista elämyksistä vastaavat Lux Musicaen sävellyskilpailun biisisarjan lahjakkaat voittajat, jotka esittävät sävellyksensä kello 12 alkaen. Kilpailu oli alle 25-vuotiaille. Voittaja on 17-vuotias Elias Hildén kappaleellaan Siuntioon. Toisen palkinnon sai 16-vuotias Vellamo Kyhälä biisistä ”Betonitalojen keskellä”. Siuntiolaisen 12-vuotiaan Eeva Jaghlassianin ”A Beautiful Place” sijoittui kolmanneksi. 

Siuntio-päivänä kuullaan myös 15-vuotiaan siuntiolaisen Saara Jaghlassianin sävellys kamarimusiikkisarjaan ”The Nature of Siuntio”. Teos on huilulle ja viululle. Saara oli ainoa siuntiolainen, joka osallistui kamarimusiikkisarjaan ja myös nuorin osallistuja.

Siuntion kunnankirjastolla on avoimet ovet sekä kirjasuunnistus. Neljän kirjan väliin on piilotettu leffalippu, jonka voit löytää kirjaston somessa annettuja vihjeitä seuraamalla.

Siuntio-päivä ulottuu tapahtuma-alueen ja kirjaston lisäksi Marthabo-taloon, jossa tapahtumaa vietetään taidenäyttelyn ja arpajaisten merkeissä. Natur- och kulturupplevelser rf järjestää lapsille opastettuja kierroksia Suitian linnalla. Linnan puutarhassa tenavat pääsevät kokeilemaan linnapolun hauskoja tehtäviä ja Kotieläinpiha Lönneberga esittelee Suitian linnan tapahtumassa sympaattisia eläimiä, kuten vuohia ja lampaita, joita osallistujat pääsevät syöttämään.

Siuntion tonttitarjonnasta kiinnostuneille järjestetään Siuntio-päivän yhteydessä tonttirastit Palonummella klo 12–14. Tonttirasteilla esitellään Palonummen vapaita tontteja. Tonttirastien lähtö ja maali on Siuntio-päivän tapahtuma-alueella.

Muita tapahtumia Siuntio-päivänä

Lasten Suitia

La 4.9. klo 13–15.30 Luonto- ja kulttuurielämyksiä ry ohjelmaa lapsiperheille, Siuntion päivän kunniaksi.

Ohjelmassa on Lönnebergan eläinten rapsutusta, elämyspolun tehtävät sekä Suitian linnan kiertäminen.

* Eläimet ovat paikalla klo 13–15
* Opastettu vierailu linnassa klo 13, 14.15 sekä 15.00.

Tapahtuma on ilmainen kaikille. Kahvila on auki koko tapahtuman ajan!

Anna sen soida!

Yllätysten aika ei ole ohi: Musiikkia Maestrolta Naapurissa kahvilassa Siuntio-päivänä!

ELVIS esiintyy la 4.9.2021. Osoite on Lappersintie 48, Siuntio.

ELVIS will be in the building on Saturday the 4th of September, 2021.

Show time: tule ennen klo 14 (viimeistään), ehdit mukaan fiiliksiin, ja pääset toteamaan, että tuleeko Elvis paikalle Cadillacilla vai kenties ehkä melkeinpä jopa sähköpotkulaudalla!

Naapurissa tavataan. Be there or be square!

Etkö vielä tunne Elvistämme? Saat esimakua, kun klikkaat Facebookista tai Youtubesta Elvis Syväoja.

Olkaa hyvä yleisö, jolloin saamme kuulla Elvistä vaikka koko illan.

Siuntio-päivän esiintyjät

Nukketeatteri Annos esittää Unelmien Lentonäytös -näytelmän.

Lux Musicae 560 -sävellyskilpailun biisisarjan voittaja Elias Hilden.

Lux Musicae 560 -sävellyskilpailun biisisarjan toisen palkinnon saaja Vellamo Kyhälä.

Lux Musicae 560 -sävellyskilpailun biisisarjan kolmannen palkinnon saaja Eeva Jaghlassian.

Lux Musicae 560 -sävellyskilpailun kamarimusiikkisarjaan osallistunut Saara Jaghlassian.

Duo Sam Zimon.

Katso myös