Seuraavat rokotusajat (viikolle 19) avataan varattavaksi perjantaina 7.5.

30.04.2021 14:14

Kategoria: Korona-tiedote

Rokotusajat viikoille 17 ja 18 on varattu loppuun. Seuraavat rokotusajat avataan näillä näkymin 7.5. Tiedotamme tästä viimeistään 6.5.

Viikolla 19 rokotamme seuraavia ryhmiä:

  • Kaikki 50 vuotta täyttäneet (s. 1971 tai aimmein) Modernan rokotteella. 65–69-vuotiaat (s. 1952–1956) voivat halutessaan saada Astra Zenecan rokotteen.
  • 18–64-vuotiaat (s. 1957–2003) 1. ja 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat (Modernan rokote).
  • Yli 70-vuotiaat (s. 1951 tai aiemmin) (Modernan rokote).  Mikäli olet yli 70-vuotias etkä vielä ole saanut rokotetta, mutta haluat sen, varaathan ajan terveyskeskuksen puhelinpalvelusta. Yhteystiedot alla.

Jos kuulut yllä lueteltuihin ryhmiin, voit varata ajan rokotukseen ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. (Huom! Ei yli 70-vuotiaat.) Rokotusaikoja voi myös varata Siuntion terveyskeskuksen ajanvarauksesta ma–pe klo 8–16 p. 09 2606 1430. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Yksi soitto riittää.

Rokotteet annetaan Siuntion terveysasemalla. Jos aikoja ei ole näkyvissä sähköisessä ajanvarauksessa, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse.

Pyydämme ensisijaisesti seuraamaan verkkotiedotusta ja välttämään puhelintiedusteluja terveyskeskukseen.

Järjestämme rokotuksia rokotemäärien mukaan arkisin, arki-iltaisin ja lauantaisin terveyskeskuksessa.

Lisäämme rokotusaikoja varausjärjestelmään yleensä viikoksi kerralla, kun saamme tietää seuraavalle viikolle saapuvien rokotteiden määrän. Seuraavan viikon rokotusajat aukeavat varattaviksi varausjärjestelmässä koronarokotusaika.fi perjantaisin kello 8. Ensi viikon (v. 18) rokotusajat avattiin vapusta johtuen jo viime viikolla. Tiedotamme aina heti kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kun uusia aikoja on varattavissa.

Ajantasaiset tiedot rokotuksista ja koronarajoituksista löydät aina kunnan korona- ja rokoteinfosivulta.

65–69-vuotiaiden rokotukset

THL:n uusimman ohjeistuksen mukaan 65–69 vuotias, joka ei vielä ole saanut rokotetta, voi valita Astra Zenecan tai Modernan rokotteen. Kunnalla on Astra Zenecan rokotteita, mutta ei Modernan rokotetta. Tiedotamme saamistamme rokotteista viikottain.

16- ja 17-vuotiaat riskiryhmäläiset

Riskiryhmään kuuluvat 16 ja 17 vuotta täyttäneet voidaan rokottaa ainoastaan Pfizer-Biontechin Comirnaty-rokotteella. Kunnalla ei tällä hetkellä ole tietoa siitä, milloin tätä rokotetta saadaan. Tähän ryhmään kuuluvat voivat ilmoittaa rokotushalukkuudestaan terveyskeskukseen. Terveyskeskusesta otetaan ilmoittautuneisiin yhteyttä, kun rokotteen toimituksista saadaan tietoa. Päivitämme kunnan korona- ja rokoteinfosivua, kun saamme lisää tietoa.

Tehosteannokset

Ne 65–69-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan rokotetta, saavat valita, ottavatko he  tehosterokotteena Astra Zenecan vai Modernan rokotetta. 

Ne alle 65-vuotiaat, jotka ovat saanet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan rokotetta, saavat tehosteannoksena Moderna rokotetta.

Ne, jotka ovat saaneet ensimmäisenä annoksena Modernan tai Pfizer-Biontechin rokotetta, saavat samaa rokotetta tehosteannoksena.

Henkilö saa koronarokotteen.