Saavutettavuusseloste

Siuntion kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa mahdollisimman hyvän saavutettavuuden. Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. Verkkosivuston teksti on käyttäjän suurennettavissa ja muun muassa linkit on pyritty toteuttamaan yhdenmukaisella värillä ja tyylillä jokaisella sivulla.

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.siuntio.fi-verkkosivustoa, ja se on laadittu 18.9.2020.

Siuntion kunnan verkkosivusto vastaa pääosin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A- ja AA.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Osa pdf- ja kuvatiedostoista ei noudata saavutettavuusvaatimuksia. Pdf-tiedostojen saavutettavuudesta huolehditaan sisällöntuotannon yhteydessä. Kunnan kanssa asioimiseen tarvittavat vanhat liitetiedostot pyritään uudistamaan saavutettaviksi viimeistään vuoden 2020 aikana.

Sivuilla on lieviä kontrastirajan alituksia, joita korjataan vuoden 2020 aikana. Sivusisältöjen otsikoiden loogisessa järjestyksessä on jonkin verran puutteita. Otsikoiden loogista järjestystä tarkistetaan ja korjataan sisällöntuotannon yhteydessä. Tekstivastine puuttuu osasta kuvia, linkkejä ja videoita. Puutteita korjataan sisällöntuotannon yhteydessä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi verkkolomakkeella: https://www.siuntio.fi/palaute Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostilla siuntio@siuntio.fi

Mikäli et ole tyytyväinen kunnalta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI). Valvontaviranomaisen yhteystiedot ovat:

Valvontaviranomainen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000