Rokotusajat viikoille 20 ja 21 avataan perjantaina 14.5. klo 8

11.05.2021 16:33

Kategoria: Korona-tiedote

Viikkojen 20 ja 21 rokotusajat avataan perjantaiaamuna 14.5. klo 8. Varattavia aikoja on noin 520. Myös tehosterokotukset ovat käynnistyneet. Ne eivät hidasta ykkösannosten rokotustahtia.

Tällä hetkellä 33,4 prosenttia siuntiolaisista, eli 2 071 henkilöä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja toisen annoksen on saanut 3,1 prosenttia, eli 195 henkilöä.

Viikoilla 20 ja 21 rokotamme seuraavia ryhmiä:

  • 50 vuotta täyttäneet (s. 1971 tai aimmein) Modernan rokotteella.
  • 65–69-vuotiaat (s. 1952–1956) Moderna tai Astra Zeneca rokotteen. Mikäli haluat Astra Zeneca rokotteen, varaathan ajan terveyskeskuksen puhelinpalvelusta. Yhteystiedot alla.
  • Yli 18-vuotiaat (s. 2003 tai aiemmin) 1. ja 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat (Modernan rokote).
  • Yli 70-vuotiaat (s. 1951 tai aiemmin) (Modernan rokote).  Mikäli olet yli 70-vuotias etkä vielä ole saanut rokotetta, mutta haluat sen, varaathan ajan terveyskeskuksen puhelinpalvelusta. Yhteystiedot alla.

Jos kuulut yllä lueteltuihin ryhmiin, voit varata ajan rokotukseen ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. (Huom! Ei yli 70-vuotiaat.) Rokotusaikoja voi myös varata Siuntion terveyskeskuksen ajanvarauksesta ma–pe klo 8–16 p. 09 2606 1430. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Yksi soitto riittää.

Rokotteet annetaan Siuntion terveysasemalla. Jos aikoja ei ole näkyvissä sähköisessä ajanvarauksessa, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse.

Pyydämme ensisijaisesti seuraamaan verkkotiedotusta ja välttämään puhelintiedusteluja terveyskeskukseen.

Järjestämme rokotuksia rokotemäärien mukaan arkisin, arki-iltaisin ja lauantaisin terveyskeskuksessa.

Lisäämme rokotusaikoja varausjärjestelmään yleensä viikoksi kerralla, kun saamme tietää seuraavalle viikolle saapuvien rokotteiden määrän. Seuraavan viikon rokotusajat aukeavat varattaviksi varausjärjestelmässä koronarokotusaika.fi perjantaisin kello 8. Tiedotamme aina heti kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kun uusia aikoja on varattavissa.

16- ja 17-vuotiaat riskiryhmäläiset

Riskiryhmään kuuluvat 16 ja 17 vuotta täyttäneet voidaan rokottaa ainoastaan Pfizer-Biontechin Comirnaty-rokotteella. Kunnalla ei tällä hetkellä ole tietoa siitä, milloin tätä rokotetta saadaan. Tähän ryhmään kuuluvat voivat ilmoittaa rokotushalukkuudestaan terveyskeskukseen. Terveyskeskusesta otetaan ilmoittautuneisiin yhteyttä, kun rokotteen toimituksista saadaan tietoa. Päivitämme kunnan korona- ja rokoteinfosivua, kun saamme lisää tietoa.

Tehosteannokset

Ne 65–69-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan rokotetta, saavat valita, ottavatko he  tehosterokotteena Astra Zenecan vai Modernan rokotetta. 

Ne alle 65-vuotiaat, jotka ovat saanet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan rokotetta, saavat tehosteannoksena Moderna rokotetta.

Ne, jotka ovat saaneet ensimmäisenä annoksena Modernan tai Pfizer-Biontechin rokotetta, saavat samaa rokotetta tehosteannoksena.

Lue lisää kunnan koronaohjeista ja -rokotuksista täältä.

Rokotusten sähköinen ajanvarausjärjestelmä.

Sähköinen ajanvaraus