Rokotusaikoja tarjolla kaikille yli 5-vuotiaille siuntiolaisille

30.12.2021 13:58

Kategoria: Korona-tiedote Sosiaali- & Terveyspalvelut

Olemme avanneet rokotusaikoja varattaviksi myös terveille 5–11-vuotiaille lapsille. Lapset rokotetaan terveyskeskuksessa. Lasten rokotusajat ovat perjantai-iltapäivisin. Varaa aika lapsellesi osoitteesta koronarokotusaika.fi. Tulosta huoltajien suostumuslomake täältä.

Rokotusaikoja on nyt runsaasti kaikille yli 5-vuotiaille siuntiolaisille.

Koronarokotuksen voivat Suomessa vastedes saada kaikki 5 vuotta täyttäneet. Rokottamalla voidaan suojata lapsia ja nuoria ja samalla heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta koronavirustaudilta.

Koronavirustauti on yleensä lapsilla lievä, mutta perussairaudet lisäävät myös 5–11-vuotiaiden koronavirustartunnan saaneiden sairastavuutta. Perussairaus tai sen hoito voi heikentää immuunipuolustusta ja sitä kautta lisätä vakavan taudin riskiä. Myös itse perussairaus voi vaikeutua koronavirusinfektiosta.

Vaikka lasten sairaalahoitoa vaativien tautitapausten määrä on erittäin pieni, pandemian vuoksi asetetut rajoitukset kohtaamisille, harrastuksille ja koulunkäynnille vaikuttavat lasten ja nuorten elämään voimakkaasti.

Myös lapset ja nuoret voivat kärsiä pitkäkestoisesta koronavirustaudista, jossa oireet pitkittyvät tai ilmaantuvat myöhemmin. Lapsilla pitkäkestoinen tauti on kuitenkin hyvin harvinainen. Aihetta tutkitaan parhaillaan. Sosiaali- ja terveysministeriö on perustanut työryhmän kartoittamaan pitkittyneen taudin esiintymistä, diagnostiikkaa ja hoitoa.

Lasten ja nuorten koronatautiin on lisäksi kuvattu liittyvän harvinaisena jälkitautina vakavaa yleistynyttä tulehdusreaktiota (MIS-C).

Lue lisää kunnan korona- ja rokotustiedotteesta.

THL: Uusi koronarokotuksia koskeva asetus astuu voimaan 23. joulukuuta – myös 5–11-vuotiaille mahdollista tarjota koronarokotuksia

THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Kuva joka on linkki ajanvaraussivustolle koronarokotusaika.fi.

Henkilö saa koronarokotteen.