Rokotukset jatkuvat kesän yli – painopiste siirtyy tehosterokotteisiin

16.06.2021 11:03

Kategoria: Korona-tiedote

Rokotusaikoja on hyvin saatavilla kaikille täysi-ikäisille siuntiolaisille. Rokotusten painopiste on siirtymässä tehosteannoksiin, mutta myös ykkösannoksia riittää kaikille halukkaille. Avaamme uusia rokotusaikoja sitä mukaan kuin edelliset varataan. Toivomme kaikkien varaavan rokotusaikansa mahdollisimman pian. Rokotamme monena arkipäivänä ja lauantaina.

Rokotusaikaa varatessa sitoutuu myös 12 viikon päässä olevaan tehosterokotukseen. Ajan muuttaminen onnistuu vain lääketieteellisestä tai muusta erityisestä syystä. Huomioi siis rokotusaikasi, kun suunnittelet muita menojasi. Haluamme muistuttaa, että on tärkeää ottaa myös toinen rokote. Rokotevalmisteen tarjoama suoja kehittyy täysimääräiseksi vasta toisen annoksen jälkeen.

Tällä hetkellä 58,7 prosenttia siuntiolaisista, eli 3 636 henkilöä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja toisen annoksen on saanut 9,9 prosenttia, eli 617 henkilöä. Tiedot on haettu 16.6.

Diagrammi rokotettujen osuudesta Siuntiossa ikäryhmittäin.

Rokotamme tällä hetkellä seuraavia ryhmiä:

  • Yli 18-vuotiaat Modernan rokotteella.
  • 65–69-vuotiaat (s. 1952–1956) Moderna tai Astra Zeneca rokotteen. Mikäli haluat Astra Zeneca rokotteen, varaathan ajan terveyskeskuksen puhelinpalvelusta. Yhteystiedot alla.
  • Yli 70-vuotiaat (s. 1951 tai aiemmin) (Modernan rokote).  Mikäli olet yli 70-vuotias etkä vielä ole saanut rokotetta, mutta haluat sen, varaathan ajan terveyskeskuksen puhelinpalvelusta. Yhteystiedot alla.

Jos kuulut yllä lueteltuihin ryhmiin, voit varata ajan rokotukseen ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. (Huom! Ei yli 70-vuotiaat.) Rokotusaikoja voi myös varata Siuntion terveyskeskuksen ajanvarauksesta ma–pe klo 8–16 p. 09 2606 1430. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Yksi soitto riittää.

Rokotteet annetaan Siuntion terveysasemalla. Jos aikoja ei ole näkyvissä sähköisessä ajanvarauksessa, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse.

Pyydämme ensisijaisesti seuraamaan verkkotiedotusta ja välttämään puhelintiedusteluja terveyskeskukseen.

Järjestämme rokotuksia rokotemäärien mukaan arkisin, arki-iltaisin ja lauantaisin terveyskeskuksessa.

Lue lisää kunnan korona- ja rokotetiedotteesta.

Kuva joka kertoo sähköisestä rokotusajanvarauksesta, joka tapahtuu osoitteessa koronarokotusaika.fi.