Riskiryhmiin kuuluvat 16–17-vuotiaat voivat ilmoittaa rokotushalukkuudestaan terveyskeskukseen

28.04.2021 15:02

Kategoria: Korona-tiedote

Riskiryhmään kuuluvat 16 ja 17 vuotta täyttäneet voidaan rokottaa ainoastaan Pfizer-Biontechin Comirnaty-rokotteella. Kunnalla ei tällä hetkellä ole tietoa siitä, milloin tätä rokotetta saadaan.

Tähän ryhmään kuuluvat voivat ilmoittaa rokotushalukkuudestaan terveyskeskukseen ma–pe klo 8–16 p. 09 2606 1430. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Yksi soitto riittää. Terveyskeskusesta otetaan ilmoittautuneisiin yhteyttä, kun rokotteen toimituksista saadaan tietoa.

THL:n uusimman ohjeistuksen mukaan 65–69 vuotias, joka ei vielä ole saanut rokotetta, voi valita Astra Zenecan tai Pfizer-Biontechin rokotteen. Kunnalla on Astra Zenecan rokotteita, mutta ei Pfizer-Biontechin rokotetta. Emme vielä tiedä, koska saamme Pfizer-Biontechin rokotetta. Tiedotamme saamistamme rokotteista viikottain.

Tällä hetkellä kunnalle ei vielä voi ilmoittaa halukkuudesta ottaa Pfizer-Biontechin rokotetta. Tiedotamme menettelytavasta, kun rokotetta on saatavilla.

Tehosteannos

Ne 65–69-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan rokotetta, saavat ensisijaisesti myös toisella rokotuskerralla Astra Zenecan rokotetta.

Ne alle 65-vuotiaat, jotka ovat saanet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan rokotetta, saavat tehosteannoksena Pfizer-Biontechin tai Moderna rokotetta. Rokotetta ei voi valita.

Ne, jotka ovat saaneet ensimmäisenä annoksena Modernan tai Pfizer-Biontechin rokotetta, saavat samaa rokotetta tehosteannoksena.

Rokotusajat alle 65-vuotiaille ja yli 70-vuotiaille viikoille 17 ja 18 ovat loppuneet. Näitä aikoja oli yhteensä 429. 65–69-vuotiaille on vielä aikoja.

Rokotusaikoja

Järjestämme joukkorokotuksia lauantaisin (ei 1.5.), koska silloin rokottajia on paremmin saatavilla. Joukkorokotuksia järjestetään, jos kuntaan on saapunut tarpeeksi rokotteita. Arkipäivisin rokotusaikoja on vähemmän. Rokotamme myös yhtenä arki-iltana viikossa.

Lisäämme rokotusaikoja varausjärjestelmään yleensä viikoksi kerralla, kun saamme tietää seuraavalle viikolle saapuvien rokotteiden määrän. Seuraavan viikon rokotusajat aukeavat varattaviksi varausjärjestelmässä koronarokotusaika.fi perjantaisin kello 8. Ensi viikon (v. 18) rokotusajat avattiin vapusta johtuen jo viime viikolla. Rokotusajat alle 65-vuotiaille ja yli 70-vuotiaille viikoille 17 ja 18 ovat loppuneet. Näitä aikoja oli yhteensä 429. 65–69-vuotiaille on vielä aikoja. Tiedotamme aina heti kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kun uusia aikoja on varattavissa.

Lue lisää Siuntion koronaohjeista ja -rokotuksista täältä.

Henkilö saa koronarokotteen.