Pikkalan joen sulkutilanne (päiv. 26.8)

26.08.2019 10:38

Kategoria: Asuminen & Ympäristö

Sulku on auki 28.8.2019 saakka (päiv. 26.8)

Pikkalan joen suulla on säännöstelypato, jolla estetään suolaisen meriveden nousu Vikträsk -järveen. Tällä turvataan makean veden saanti tekojärven kautta tehtaille Prysmian Group Finland Oy:lle ja Oy Lival Ab:lle sekä Suomen Sokeri Oy:lle. Patoon on rakennettu aikanaan sulku, jotta veden pintaa voidaan säännöstellä.

Nyt toinen sulkuportti on rikkoutunut, korjaustyöt on aloitettu ja ne on määrä saada päätökseen lokakuussa 2019. Toinen sulkuportti on nostettu ylös, jotta vesiliikenne on mahdollista. Mikäli meriveden korkeus lähtee voimakkaaseen nousuun, joudutaan laittamaan sulku kiinni.

Tällöin järjestetään Pikkalan tehtaalta padolle päivystys, jolloin vesiliikenne mahdollistetaan siten että odotusajat ovat mahdollisimman lyhyitä. Tilanne jatkuu, kunnes korjaustyöt valmistuvat.

Sulun aukiolotilanteesta tiedotetaan Prysmian Group Finlandin nettisivuilla, osoitteessa fi.prysmiangroup.com – linkki tietoihin etusivulta.

Valitamme käyttäjille ja kuntalaisille aiheutuvaa haittaa ja teemme parhaamme, että tilanne korjaantuu mahdollisimman nopeasti.

Prysmian Group Finland

Ympäristöpäällikkö Jarmo Laine