Paljon rokotusaikoja varattavissa yli 16-vuotiaille lauantaina 28.8.

23.08.2021 11:06

Kategoria: Korona-tiedote

Lauantaina 28.8. on paljon rokotusaikoja varattavissa yli 16-vuotiaille, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä rokotetta. Aikoja voivat varata myös ne, jotka haluavat aikaistaa toisen annoksen, jos lauantaina on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa ensimmäisen annoksen ottamisesta.

Rokotusajat varataan verkossa osoitteessa www.koronarokotusaika.fi.

Kun varaat rokotusajan, aika tehosteannokselle ajastuu nyt kahdeksan viikon päähän. Ajan muuttaminen onnistuu, jos varausjärjestelmässä on vapaita tehosteannosaikoja.

16–19-vuotiaat ovat käyneet rokottautumassa aktiivisesti. 20–35-vuotiaiden ryhmässä rokotukset ovat edenneet hieman hitaammin. Kaikkiaan 70 prosenttia siuntiolaisista, eli 4 329 henkilöä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja toisen annoksen on saanut 45,1 prosenttia, eli 2 788 henkilöä. Tiedot on haettu 23.8.

Muistutamme, että kahden rokotuksen saaneista erittäin harva sairastuu vakavasti covid-19-tautiin. Rokote ei täysin estä sairastunutta tartuttamasta muita, mutta se vähentää viruksen määrää hengitysteissä eli tartuttavuutta. Toisin sanoen covid-19-tautiin sairastunut, joka on ottanut rokotteen, tartuttaa vähemmän ihmisiä ympärillään kuin rokottamaton.

THL suosittelee koronarokotusta raskaana oleville, koska viruksen deltamuunnos on kasvattanut vakavan taudin riskiä odottavilla. Äidin ottama rokote saattaa suojata myös vastasyntynyttä vauvaa.

Rokotusten edettyä koronaepidemia on siirtynyt nuorten ikäryhmiin ja myös lapsille. Mediatietojen mukaan lasten yleisin tartunnansaamispaikka on oma koti.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee koronapassin käyttöönottoa. Koronapassin tavoitteena on vähentää koronatartuntojen esiintyvyyttä ihmisten kokoontumisissa ja edistää yhteiskunnan terveysturvallista avaamista. Koronapassin avulla henkilö voisi todentaa muille henkilöille oman alentuneen riskin koronainfektion tartuttavuuteen. Koronapassilla tarkoitettaisiin luotettavaa todistusta saadusta rokotesarjasta, sairastetusta taudista tai tuoreesta negatiivisesta testituloksesta.

Lue lisää THL:n sivuilta:

Sopivatko koronarokotteet kaikille?

Viisi kysymystä ja vastausta nuorten koronarokotuksista – hyödyt ja turvallisuus puhututtivat THL:n yleisötilaisuudessa

Näistä merkeistä tunnistat väärän tiedon verkossa

Lue lisää Siuntion kunnan korona- ja rokotetiedotteesta.

Henkilö saa koronarokotteen.