Materiaalit

Tälle sivulle on koottu tietoja Hinku-hankkeesta sekä kunnan Hinku-toiminnasta

Siuntion kunnan toiminta

HINKU-toimintasuunnitelmasta selviää Siuntion tekemät ja suunnittelemat ilmastotoimenpiteet. Suunnitelma päivitetään säännöllisesti (päivitetty 5/2022).

Vuosi 2022 HINKU-kuntana on vuosittainen selvitys, jossa kerrotaan edellisvuoden toimenpiteistä sekä tapahtumista.

Siuntion HINKU-vuosikello 2021 on vuosittainen yhteenveto ilmastotapahtumista.

Hinku-kuntien kasvihuonekaasupäästöt sektoreittain 2007-2018 oli SYKE:n 25-vuotislahja Siuntiolle HINKU-kuntana. Dokumentista löytyy tarkkoja sektorikohtaisia päästölaskelmia.

Energiatehokkuussopimuksen toimintasuunnitelma. Energiatehokkuussopimuksen velvoitteisiin kuuluu tehdä toimintasuunnitelma energiatehokkuuden parantamiseksi ja säästötavoitteeseen pääsemiseksi.

Ilmastokyselyn tulokset vuodelta 2022. Ilmastokyselyssä tiedusteltiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, mitä kunnan tulisi tehdä ilmastotyössään.

Energia-avustukset ja -neuvonta

ARA:n energia-avustus asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin
ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020-2022.

Avustus sähköautojen latausinfran rakentamiseen
ARA:n myöntämällä avustuksella voidaan esimerkiksi rakentaa sähköautojen (täyssähköautojen ja ladattavien hybridien) latausinfraa.

Pientaloille avustusta öljylämmityksestä luopumiseen
Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla.

Kuluttajien energianeuvonta
Kuluttajien energianeuvonta tarjoaa maksutonta opastusta suomalaisille. Kuluttajat voivat ottaa yhteyttä joko valtakunnalliseen Asiaa energiasta -neuvontaan tai maakunnissa toimiviin energianeuvojiin.

Tietoa energiatehokkuudesta ja uusiutuvasta energiasta
Rambollin asiantuntijat tarjoavat ilmaista energianeuvontaa kuluttajille, kunnille ja pk-yrityksille Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Uusimaan alueilla.

Energianeuvonta alueellasi
Energianeuvoja neuvoo sinua energiatehokkuudessa ja uusiutuvassa energiassa Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa Energiaviraston rahoituksella.

Muut linkit

Energiatehokkuussopimukset 2017-2025
Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.

Ilmasto-opas.fi
Ilmastonmuutostieto yhdestä osoitteesta.

Hiilineutraalisuomi.fi
Hiilineutraalisuomi.fi tarjoaa tutkimukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja ilmastoviisaan Suomen rakentamiseksi. Sivuilta löytyy esimerkiksi kuntien päästölaskelmat.

Kestävyysloikka
Kestävyysloikka on SYKEn (Suomen ympäristökeskuksen) tarjoama ja ylläpitämä alusta ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisujen esittelemiseksi ja levittämiseksi.

Ilmastodieetti
Arjen hiilijalanjäljen laskemiseksi voit hyödyntää SYKE:n kehittämää Ilmastodieetti-laskuria. Laskurin avulla voit mitata oman hiilijalanjälkesi eli elämäntapojesi ilmastopäästöt ja saada vinkkejä siihen, miten pienentää hiilijalanjälkeä.