Lasten ja nuorten palvelut

Kirjastossa voit muun muassa lainata kirjoja, pelejä ja filmejä, tavata ystäviäsi tai muuten viettää aikaa. Kaikki ovat tervetulleita!

Lainaamista varten tarvitset kirjastokortin, jonka saat ilmaiseksi, mutta älä hukkaa sitä, sillä uuden saaminen maksaa. Saat kortin, kun täytät ilmoittautumislomakkeen ja näytät KELA-korttiasi. Jos olet alle 15-vuotias, tarvitset äidin tai isän allekirjoituksen lomakkeeseen. Kortin saaminen tarkoittaa myös, että lupaat seurata kirjaston sääntöjä ja käsitellä varovasti lainojasi. Lue enemmän säännöistämme täältä.

Aparaattisaari

Aparaattisaari on tarinallinen oppimisympäristö, joka tukee Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2016) tavoitteita liittyen medialukutaitoon ja tieto- ja viestintäteknologian taitoihin.
Oppimisympäristö muodostuu Aparaattisaari-pelistä ja toiminnallisia tuokioita sisältävistä tarinoista. Osallistavat tarinat syventävät pelissä avattuja teemoja. Peli ja tuokiot muodostavat esiopetusympäristöön soveltuvan pedagogisesti eheän kokonaisuuden.

Satunetti

Satunetti

Kirjasampo

Kirjasampo on suomalaisten kirjastojen kirjallisuusverkkopalvelu. Se on osa Kirjastot.fi-palvelukokonaisuutta. Kirjasammosta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Voit myös tarkistaa kirjojen saatavuuden kirjastosta, kertoa lukemistasi kirjoista ja suositella niitä muille. Syksyllä 2011 julkistettu Kirjasampo on kehitetty erityisesti kaunokirjallisuuden hakua varten, mutta nykyisin palvelussa esitellään myös tietokirjallisuutta. Teosten kuvailutiedot Kirjasammossa ovat erityisesti vanhemman kirjallisuuden osalta kattavammat kuin yleensä kirjastojen tietokannoissa tai muissa vastaavissa palveluissa.

Kirjasammon tavoitteena on tuoda tasapuolisesti esiin kaikenlaista kirjallisuutta suurista kustantajista pieniin ja omakustanteisiin, kirjastojen kellareihin unohtuneista helmistä uusimpiin suosikkikirjoihin.

Kirjaston lasten ja nuorten palveluita kehitetään parhaillaan.

Kirjastoon ovat tervetulleita päiväkoti- ja koululaisryhmät. Sovi ajasta ennakkoon ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun.