Koronatilanne Siuntiossa ja maskisuositus 24.9.2020

25.09.2020 13:29

Kategoria: Korona-tiedote

THL:n eilisen 24.9.2020 tiedotteen mukaan, koronavirusepidemia on kiihtymässä Uudenmaan alueella. Uudenmaan alueella suurin osa koronavirustartunnoista on koko ajan ollut pääkaupunkiseudulla.

 

Siuntion kunnan alueella epidemia on perusvaiheessa, jossa THL suosittelee kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää sekä koronavirustestiin hakeutuvat ja riskialueilta maahan saapuvat siirtyessään kotikaranteeniin. Lisäksi suositellaan, ettei yli 20 yksityistilaisuuksia (sukujuhlatyyppisiä) järjestettäisi.

 

Pääkaupunkiseutu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, jolloin THL suosittelee kasvomaskin käyttöä yllä olevien tilanteiden lisäksi toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa sekä julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa, jossa lähikontakteja ei voi välttää. THL:n koronavirussivustolla LINKKI on lisätietoa.

 

Kuntalaisia muistutetaan huolehtimaan hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta sekä turvaväleistä sekä maskin käytöstä suositusten mukaisesti.