Koronarokote vielä ottamatta? Vapaita ykköspiikin aikoja ti 5.10. klo 14.15–15.15

04.10.2021 09:16

Kategoria: Korona-tiedote

Olemme avanneet rokotusaikoja ensimmäistä koronarokoteannosta varten huomiselle. Vapaita aikoja löytyy tiistaina 5.10. klo 14.15–15.15.

Jos et vielä ole saanut koronarokotetta, voit varata ajan osoitteesta www.koronarokotusaika.fi.

Ottamasi rokote suojaa sinua covid-19-taudin vakavalta muodolta. Jos rokotteesta huolimatta saisit koronavirustartunnan, rokote vähentää viruksen määrää hengitysteissäsi. Siten se vähentää riskiä, että tartutat muita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo tiedotteessaan, että viimeksi kuluneen kahden viikon aikana rokottamattomat 20−79-vuotiaat ovat joutuneet koronavirustartunnan vuoksi sairaalahoitoon vähintään 17 kertaa useammin kuin saman ikäryhmän kaksi kertaa rokotetut. Pääosa sairaalahoitoa tarvitsevista on rokottamattomia. Uusien sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden ennusteessa on lievää kasvua, ja sairaalahoidon tarpeen väheneminen edellyttäisi sekä rokotekattavuuden kasvua että tapausmäärien selvää laskua.

Useampana peräkkäisenä viikkona nähty tapausten määrän lasku on pysähtynyt. Alueellisesti nähdään huomattavia tautiryppäitä erityisesti nuorilla, liittyen esimerkiksi opiskelijoiden kokoontumisiin. 

THL suosittelee koronarokotusta raskaana oleville, koska viruksen deltamuunnos on kasvattanut vakavan taudin riskiä odottavilla. Äidin ottama rokote saattaa suojata myös vastasyntynyttä vauvaa.

Kuva joka sisältää linkin osoitteeseen koronarokotusaika.fi.

Henkilö saa koronarokotteen.