Korona-altistumisia Aleksis Kiven koulussa – yli 200 oppilasta karanteeniin

24.11.2021 15:30

Kategoria: Korona-tiedote

Aleksis Kiven koulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Altistumisten johdosta useita luokkia eri vuosiluokilta, eli yhteensä 200 oppilasta on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Tartuntatautitiimi ei pysty soittamaan kaikille kyseisille oppilaille tai heidän vanhemmilleen, vaan osalle tieto karanteenista lähetetään tekstiviestillä.

Tekstiviestissä kerrotaan, että viestin vastaanottajaan otetaan yhteyttä mahdollisimman pian. Tämä tieto on väärä. Tekstiviestin saaneen on jäätävä kotiin karanteeniin kymmeneksi vuorokaudeksi altistumispäivästä lähtien.

Rokotukset tai sairastettu koronatauti voi muuttaa tarvetta jäädä karanteeniin. Lue THL:n ohjeet karanteenista ja eristyksestä.

Jos saat oireita, mene heti testiin. Oireettomana karanteenin pituutta voidaan lyhentää testillä: käy koronatestissä aikaisintaan 6 vuorokauden kuluttua altistumisesta.

Ajalla 25.11.–29.11.2021 AKK:n 4–6 luokan oppilaat ovat etäopetuksessa. Päätös ei koske näiden luokkien erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita eikä pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä valmistavan opetuksen oppilaita, vaan he jatkavat lähiopetuksessa.

Muuten lähiopetusta annetaan Aleksis Kiven koulussa kaikille niille oppilaille, jotka eivät ole tartuntatautiviranomaisen määräämässä karanteenissa: 

  • kaikille luokkien 1–3 oppilaille  
  • kaikille luokkien 7–9 oppilaille  

Koulu tiedottaa tarkemmin opetusjärjestelyistä erillisellä Wilma-tiedotteella.

Maskin käyttöä suositellaan koko AKK:n tiloissa työskentelevälle henkilöstölle sekä yli 12-vuotiaille oppilaille torstaista alkaen.