Koko Uusimaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa - Aluehallintovirasto määräsi uusia kokoontumisrajoituksia 5.8. lähtien

29.07.2021 18:59

Kategoria: Korona-tiedote

Koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 22.7. Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 28.7. kokoontumisrajoituksesta, joka koskee koko HUS-sairaanhoitopiiriä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin koronatyöryhmä suositteli alueelle kokoontumisrajoituksia. Kokoontumisrajoitus tulee voimaan 5.8. ja on voimassa 26.8. asti.

Aluehallintoviraston määräämien rajoitusten sisältö on tiivistetysti seuraava:

  • Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.
  • Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa eli säilyttää turvaväli. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.
  • Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.
  • Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.
  • Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia; asiakkaille on muun muassa tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.
Henkilö ottaa käsidesiä.