Iloiset kesätyöntekijät siivittävät Siuntion osaston lentoon asuntomessuilla

21.07.2021 11:36

Kategoria: Asuminen & Ympäristö

– Moi! Onko Siuntio sinulle tuttu paikka?

Siuntion kunnan osastolla Lohjan asuntomessuilla on kolme kesätyöntekijää: Liinu Virta, Jesper Kanerva ja Heta Paasilinna. He pysäyttävät kulkijan kuin kulkijan asuntomessukävijöiden virrassa. Jotkut ovat naapurikunnista, jotkut ovat joskus käväisseet Siuntiossa, mutta moni ei ole koskaan kunnasta kuullutkaan.

– Se on tässä Lohjan ja meren välissä.

Kesätyöntekijät esittelevät ulkopaikkakuntalaisille Siuntion eri nähtävyyksiä, luontokohteita ja tietysti myynnissä olevia tontteja. Monelle kelpaa Siuntiosta kertova esite. Osa taas haluaa osallistua Siuntio-aurinkotuolin arvontaan. Myös somettaminen kuuluu kesätyöntekijöiden tehtäviin.

Siuntio palkkasi tänä kesänä yhteensä kuusi Carunan sponsoroimaa kesätyöntekijää. Kaksi sijoittuivat tekniseen toimistoon ja yksi kirjastoon. Hakemuksia tuli lähes 30.

Messuosastolla Heta Paasilinna kuvailee kesätyötään tosi kivaksi.

– Työ on aika vaativa, on vähän rankkaa seistä ja olla koko ajan vuorovaikutuksessa. Minulle tulee hyvä mieli, kun ihmiset hymyilevät ja koen onnistumisen tunteen, kun saan ohjattua ihmisiä osastolle. Olen oppinut työssäni spontaaniutta ja lukemaan ihmisiä, Paasilinna sanoo.

– Työ on ollut rauhallinen ja kivempi kuin viimekesäinen maalaushomma. Messut ovat isommat kuin odotin. Olen oppinut paljon asioita Siuntiosta, joita en aikaisemmin tiennyt, kertoo Jesper Kanerva.

Aune Wachecki och Hanna Savilahti Siuntion Keskiaikaisilta Markkinoilta vierailivat asuntomessuosastolla tiistaina. Kuvassa myös elinvoimapäällikkö Kalle Stenbäck sekä kesätyöntekijät Heta Paasilinna ja Liinu Virta.

Siuntion tontit kiinnostavat

Siuntion asuntomessuosastolle marssii myös määrätietoisia tonteista kiinnostuneita asiakkaita. He kyselevät palveluista, juna-aikatauluista ja mahdollisten uusien pysäkkien avaamisesta sekä merenläheisistä tonteista.

– He ovat usein jo ottaneet selvää Siuntion tonteista ja tietävät tarjonnasta paljon, toteaa Siuntion messuosastoa emännöivä projektikoordinaattori Pia Jaatinen.

Tonttikyselijät ovat kiinnostuneita eri kokoisista tonteista sekä rakennuslupaprosessin nopeudesta.

– Siuntio kiinnostaa, koska meillä on edullisia tontteja ja niitä on heti tarjolla. Ihmiset haluavat asumaan terveelliseen ja turvalliseen ympäristöön puhtaan luonnon lähelle, sanoo Jaatinen.

Siuntion tavoitteena asuntomessuilla onkin sekä lisätä kunnan tunnettuutta yleisesti että markkinoida tontteja. Elinvoimapäällikkö Kalle Stenbäckin mukaan messut ovat olleet onnistuneet ja lisänneet kiinnostusta Siuntiota kohtaan. Yleisö on ollut iloista ja kiinnostunutta.

– Kiinnostus tontteja kohtaan on lisääntynyt, mikä näkyy paitsi messuosastolla myös suorina yhteydenottoina messukäynnin jälkeen. Keskikesä on yleensä rauhallista aikaa, Stenbäck huomauttaa.

Messutiimin messuosastolle on kutsuttu kunnanhallituksen jäsenet, virkamiehiä sekä eri tapahtumien edustajia esittelemään Siuntiota.

Tiistaina 20.7. vuorossa oli Siuntion Keskiaikaiset Markkinat, joita edustivat Aune Wachecki ja Hanna Savilahti. Keskiaikaiset markkinat järjestetään neljännen kerran lauantaina 7.8.

Siuntion kesätyöntekijät Jesper Kanerva ja Liinu Virta esittelevät Siuntiota messuvieraille.