Hävikkiviikkoa vietetään 12.–18.9.

14.09.2022 11:33

Kategoria: Asuminen & Ympäristö

Tiesitkö, että suurin osa kaikesta ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa? Jopa 40 % tästä hävikistä on kasviksia: vihanneksia, juureksia, perunoita, hedelmiä ja marjoja.

Yksi hävikkiviikon vinkki on esimerkiksi velttojen porkkanoiden ja nuupahtaneen salaatin elvyttäminen: laita astiaan kylmää vettä ja jääpaloja, mikäli niitä löytyy pakastimesta, ja laita vihannekset kulhoon kymmeneksi minuutiksi. Porkkanoiden jäntevyyden pitäisi palata ja salaatin muuttua taas rapeaksi.

Lisää tietoa ja muita vinkkejä hävikkiruuasta löytyy muun muassa Hävikkiviikon sivuilta sekä Areenassa katsottavissa olevasta Roskasta ruoaksi -sarjasta. Voit myös laskea oman ruokahävikkisi määrän, hinnan ja hiilidioksidipäästöt Luken kehittämällä ruokahävikkilaskurilla. (Linkit aukeavat uuteen ikkunaan.)

Ruskeita banaaneja