Hammaslääkäripäivystys

Arkipäivystys

Kaikkina arkipäivinä maanantai-perjantai klo 8-15 on äkillisiä särkytapauksia varten järjestetty Siuntion hammashoitolassa päivystysaikoja. Päivystys on tarkoitettu vain äkillisiä särky- ja tapaturmatilanteita varten. 

Ota yhteys Siuntion hammashoitolan ajanvaraukseen heti aamulla klo 8.00, 044 386 1511. 

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys tarkoittaa päivystystä arkisin maanantai-perjantai klo 14 – 21.
Viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 – 21.
Virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen tarkoitus on antaa kiireellinen ensiaputilanteissa, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkiaamuun terveyskeskuksen päivystystä. Päivystyskriteerit on laadittu Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen perusteella.
Kiireellisen ensiavun kriteerejä ovat turvotus, suun avautumisrajoitus, nielemisvaikeus, hammastapaturma, voimakas  verenvuoto esimerkiksi poiston jälkeen, kova kipu, johon särkylääke ei  auta tai joka estää nukkumisen tai se, ettei suu mene kiinni.
Tietyissä tapauksissa syitä voivat olla suuri, ulkonäöllisesti häiritsevä lohkeama etuhampaassa, rikkoutunut kipua aiheuttava kiinteä oikomiskoje (jollei tilannetta saa helpotettua esim. purukumilla tai oikomisvahalla pehmustamalla) tai haavauma suussa.
Kiireellistä ensiapua eivät vaadi lievä kipu, johon särkylääke auttaa, vihlominen kylmälle tai kuumalle, hampaan tai paikan lohkeama eikä irrotettavien oikomiskojeiden tai proteesien ongelmat.
Päivystykseen on aina varattava aika puhelimitse. Puhelun aikana ajanvarauksen hoitaja tekee hoidon tarpeen arvion.
Mikäli kiireellisen hoidon kriteerit täyttyvät, hoito suoritetaan joko Haartmanin tai Hyvinkään sairaalassa.
Potilaalle lähetetään käyntimaksuun perustuva lasku kotiin. Alle 18 –vuotiaille käynti on maksuton.
Matkakustannuksista voi hakea korvausta KELA :lta, mikäli omavastuu ylittyy.
Yhteystiedot
HUS päivystysajanvaraus 09 47171110, arkisin (ma-pe) klo 14.00-21.00 sekä lauantaisin, sunnuntaisin, arkipyhien aattoina ja arkipyhinä klo 8.00-21.00.
Käyntiosoite on Haartmaninkatu 4, rakennus 12 (Meilahden sairaala-alue) Mikäli Haartmanin yksikössä ei enää ole vapaita aikoja, voidaan potilas ohjata ensiapuun myös Hyvinkään sairaalaan. 

Suusairauksien yöpäivystys

Töölön sairaalassa toimii suusairauksien yöpäivystys klo 21.00–8.00 (Töölönkatu 40, Helsinki).
Yöpäivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden hoitoa ei voida lääketieteellisin perustein siirtää päivystysvastaanotolle seuraavalle päivälle klo 8.00 alkaen tehtäväksi.
Yöpäivystys toimii lääketieteellisen kiireellisyysperiaatteen mukaisesti. Potilaan tulee soittaa hoidon tarpeesta Töölön tapaturma-asemalle, puhelin 116 117

---
Lisätietoa suunterveydenhuollon  päivystyksestä: https://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/paivystys/suun_terveydenhuollon_yopaivystys/Sivut/Suusairauksien yöpäivystys.aspx

Arkipäivystys

09 2606 1450
ma-pe klo 8-15

Kiireellinen yhteydenotto (päivystys ja neuvonta)
0443861511

 

Päivystys iltaisin ja viikonloppuisin

09 47171110
ma-pe klo 14-21
viikonloppuisin klo 8-21

Yöpäivystys

040 621 5699
Töölön tapaturma-asema
Töölönkatu 40, Helsinki