Hammaslääkäripäivystys

Arkipäivystys

Kaikkina arkipäivinä maanantai-perjantai klo 8-15 on äkillisiä särkytapauksia varten järjestetty Siuntion hammashoitolassa päivystysaikoja. Päivystys on tarkoitettu vain äkillisiä särky- ja tapaturmatilanteita varten. 

Ota yhteys Siuntion hammashoitolan ajanvaraukseen heti aamulla klo 8.00, 044 386 1511.

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys tarkoittaa päivystystä arkisin maanantai-perjantai klo 16 - 21, ajanvaraus klo 15 – 21. Viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 9 - 21, ajanvaraus klo 8 - 21.
Virka-ajan ulkopuoleinen päivystys on tarkoitettu vain akuuttien sairaustapahtumien hoitoa varten. Päivystykseen on aina varattava aika puhelimitse. Puhelun aikana ajanvarauksen hammashoitaja tekee hoidon tarpeen arvion yhtenäisten kiireellisen hoidon perusteiden mukaan. Päivystyksen tarkoituksena on antaa kiireellinen ensiapu tilanteissa, jotka eivät voi odottaa seuraavaan aamuun terveyskeskuksen päivystystä.

Mikäli kiireellisen hoidon kriteerit täyttyvät, potilas ei maksa virka-ajan ulkopuolisen päivystyskäynnin kustannuksia palveluntuottajalle, vaan kunta laskuttaa potilasta terveyskeskushinnoin jälkikäteen. Matkakustannuksiin voi hakea korvausta KELA: lta , mikäli omavastuu ylittyy.

Virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen tarkoitus on antaa kiireellinen ensiaputilanteissa, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkiaamuun terveyskeskuksen päivystystä. Päivystyskriteerit on laadittu Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen perusteella.
Kiireellisen ensiavun kriteerejä ovat turvotus, suun avautumisrajoitus, nielemisvaikeus, hammastapaturma, voimakas  verenvuoto esimerkiksi poiston jälkeen, kova kipu, johon särkylääke ei  auta tai joka estää nukkumisen tai se, ettei suu mene kiinni.
Tietyissä tapauksissa syitä voivat olla suuri, ulkonäöllisesti häiritsevä lohkeama etuhampaassa, rikkoutunut kipua aiheuttava kiinteä oikomiskoje tai haavauma suussa.
Kiireellistä ensiapua eivät vaadi lievä kipu, johon särkylääke auttaa, vihlominen kylmälle tai kuumalle, hampaan tai paikan lohkeama eikä irrotettavien oikomiskojeiden tai proteesien ongelmat.

Pääkaupunkiseudun ympäristökuntien julkinen päivystysvastaanottopuhelin Kampissa arkisin (ma-pe) klo 15.00-21.00 sekä lauantaisin, sunnuntaisin, arkipyhien aattoina ja arkipyhinä klo 8.00-21.00. Hoitoon hakeutuville potilaille tehdään hoidon tarpeen arviointi kuntien päivystyskriteerien pohjalta, mahdollisen ajan antamisen ensiapuluonteiseen hoitoon pääsyä varten.

Yhteystiedot

Päivystysvastaanotto
044 494 3198

Terveystalo Rautatientori Hammaslääkäripalvelut
Kaisaniemenkatu 4, 2 krs., Helsinki

Suusairauksien yöpäivystys

Töölön sairaalassa toimii suusairauksien yöpäivystys klo 21.00–8.00 (Töölönkatu 40, Helsinki).
Yöpäivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden hoitoa ei voida lääketieteellisin perustein siirtää päivystysvastaanotolle seuraavalle päivälle klo 8.00 alkaen tehtäväksi.
Yöpäivystys toimii lääketieteellisen kiireellisyysperiaatteen mukaisesti. Potilaan tulee soittaa hoidon tarpeesta Töölön tapaturma-asemalle, puhelin 040 621 5699.

Arkipäivystys

09 2606 1450
ma-pe klo 8-15

Kiireellinen yhteydenotto (päivystys ja neuvonta)
044 386 1511

Päivystys iltaisin ja viikonloppuisin

044 494 3198
ma-pe klo 16-21
(ajanvaraus klo 15-21)
viikonloppuisin klo 9-21
(ajanvaraus klo 8-21)

Terveystalo Rautatientori Hammaslääkäripalvelut
Kaisaniemenkatu 4, 2 krs, Helsinki

Yöpäivystys

040 621 5699
Töölön tapaturma-asema
Töölönkatu 40, Helsinki