E-aineistot ja laitteet

Ellibs on Lukas-kirjastojen yhteinen e-kirjapalvelu. Voit kirjautua palveluun kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, siis samalla tavoin kuin uusiessasi tai varatessasi lainoja verkkokirjastosta. E-kirjaa ei tarvitse palauttaa, vaan se poistuu järjestelmästä automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Jos sinulla ei ole PIN-koodia tai kirjautuminen ei onnistu, ota yhteyttä kirjastoon.
Lainattavissa olevan kirjan voi ladata omalle koneelleen tai lukulaitteelle, tai vaihtoehtoisesti kirjaa voi lukea selaimessa. Halutessasi voit lainata kirjastosta iPadin, jota voit käyttää kirjaston tiloissa e-kirjojen lukemiseen tai internetissä surffaamiseen. Tarkemmat ohjeet

Elib on ruotsinkielinen e-kirjapalvelu, josta voi lainata kirjoja kirjautumalla Lukas-verkkokirjastosivustolle kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. 

Palveluun hankitaan omat tunnukset lähettämällä verkkokirjaston kautta pyyntö tunnuksista. Kirjautumiseen vaadittava numerosarja lähetetään sen jälkeen sähköpostiisi. Saamassasi sähköpostissa oli linkki oman PIN-koodin luomiseen. Palveluun kirjautumiseen tarvitset siis sekä Lukas-kirjastokortin ja PIN-koodin että verkkokirjaston kautta tilattavan numerosarjan ja itse luotavan PIN-koodi.

Palvelu sisältää pääasiallisesti ruotsinkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Palvelusta valitaan verkkokirjastossa kirjat, jotka halutaan lainata: laina-aika on 28 päivää, ja sen jälkeen kirja poistuu asiakkaan lainoista automaattisesti. Kirjoja voi lukea joko verkkoselaimessa tai ne voi ladata laitteille, kuten PC / Mac iPad tai Android. Laitteelle kannattaa ennen lataamista ladata lukuohjelma, esim Bluefire Reader iPadille ja Adobe Digital Editions PC:lle

EPress

Kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavana kirjaston verkossa verkkoselaimessa heti lehtien ilmestyttyä. Toimii kirjaston verkossa kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Digi.fi - yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa

Kirjastot eri puolilla Suomea ovat digitoineet kokoelmissaan olevaa tekijänoikeusvapaata aineistoa. Digitoidulle aineistolle on perustettu yhteinen palvelu, jossa aineistoa voi hakea esimerkiksi oman paikkakunnan mukaan, tai erilaisin hakutermein.

Naxos Music Library

Palvelu on tarkoitettu musiikin kuuntelemiseen mobiililaitteella. Löytyy Lukas-verkkokirjastojen sivuilta. Kirjautumiskoodina toimii kirjastokortin numero. Ensin mobiililaitteelle ladataan soveltuva ohjelma, jonka jälkeen tehdään käyttäjätili Naxos Music Libraryn sivuilla. Omalla käyttäjätilillä kirjaudutaan sovellukseen, ladataan ja kuunnellaan musiikkia omalla mobiililaitteella. Kuunteluaika on kaksi tuntia, jonka jälkeen täytyy kirjautua uudelleen.

Finna.fi

Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet samalla haulla.

Viddla

Viddla on palvelu, josta voit lainata elokuvia katsottavaksesi. Samalla kortilla voi lainata neljä elokuvaa kalenterikuukauden aikana.

Palvelussa voit selailla elokuvia aihepiirin mukaan. Klikkaa ”Valitse elokuva” sen elokuvan kohdalla, jonka haluat lainata, ja kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Elokuva on katsottavissa 48 tunnin ajan. Tänä aikana voit katsoa elokuvan useampaan kertaan ja pitää taukoa katsomisesta.

Mediakasvatusmateriaalia

Asiakaspäätteet ja tabletit

Kirjaston itsepalvelualueella olevat asiakaspäätteet ja Ipadit ovat tiedonhakua varten (ei pitkäaikaiseen työskentelyyn). Asiakaspäätteiltä voi tulostaa asiakastulostimelle. Skannaus on mahdollista henkilökunnan avustuksella.

Kannettavat tietokoneet

Laitteen voi lainata asiakaspalvelutiskiltä kirjastokortilla. Laitetta ei voi varata. Laitetta tulee käsitellä varovasti. Asiakas on korvausvelvollinen, mikäli on omalla huolimattomuudellaan aiheuttanut laitteen rikkoutumisen.

iPad ja Android-tabletit

Laitteen voi lainata asiakaspalvelutiskiltä kirjastokortilla. Laitetta voi käyttää kirjaston tiloissa maksimissaan kaksi tuntia kerrallaan. Laitetta ei voi varata. Laitetta tulee käsitellä varovasti. Asiakas on korvausvelvollinen, mikäli on omalla huolimattomuudellaan aiheuttanut laitteen rikkoutumisen.