E-aineistot ja laitteet

E-aineistot

Helle-kirjastoilla on yhteiset, monipuoliset e-aineistot. Kokoelmiin kuuluu e-kirjoja, äänikirjoja, elokuvia ja musiikkia sekä kirjaston asiakaspäätteillä luettavia e-lehtiä. Kaikkiin e-aineistoihin voit käydä tutustumassa osoitteessa helle.finna.fi

E-aineistoja pääset käyttämään ja lainaamaan kirjautumalla palveluihin kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Jos sinulla ei ole PIN-koodia tai kirjautuminen ei onnistu, ota yhteyttä kirjastoon.

E-kirjastokortti

E-kirjastokortti on väliaikainen kirjastokortti, jolla voi lainata ja varata vain e-aineistoa. E-kirjastokortti on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole vielä kirjastokorttia tai joiden kirjastokortti on kadonnut. Kortin ideana on, että kaikki kuntalaiset pääsisivät käyttämään kirjaston e-ainestoja siitä huolimatta, ovatko he vielä kirjaston asiakkaita. E-kirjastokortti on voimassa niin kauan, kun kirjaston on poikkeusoloista johtuen kiinni. Kysy lisää kirjaston asiakaspalvelusta!

Kirjaston laitteet

Asiakaspäätteet

Kirjaston itsepalvelualueella olevat asiakaspäätteet ja Ipadit ovat tiedonhakua varten (ei pitkäaikaiseen työskentelyyn). Asiakaspäätteiltä voi tulostaa asiakastulostimelle. Skannaus on mahdollista henkilökunnan avustuksella.

Kannettavat tietokoneet, iPad ja Android-tabletit

Laitteen voi lainata asiakaspalvelutiskiltä kirjastokortilla. Laitetta voi käyttää kirjaston tiloissa maksimissaan kaksi tuntia kerrallaan. Laitetta ei voi varata. Laitetta tulee käsitellä varovasti. Asiakas on korvausvelvollinen, mikäli on omalla huolimattomuudellaan aiheuttanut laitteen rikkoutumisen.