Aluevaalit 2022

Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustehtävät siirtyvät hyvinvointialueiden hoidettavaksi 1.1.2023. Aluevaaleissa hyvinvointialueille valitaan valtuustot. Siuntio kuuluu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen, jonka valtuustoon valitaan 79 valtuutettua. Valtuusto aloittaa työnsä 1.3.2022. Tällä hetkellä hyvinvointialueen valmistelua johtaa väliaikainen valmisteluelin.

Aluevaalit järjestettiin 23.1.2022 ja ennakkoäänestys 12.–18.1.2022.

Siuntiossa äänestysaktiivisuus oli 52,1 prosenttia, vähän enemmän kuin koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella, jossa äänestysaktiivisuus oli 48 prosenttia.

Eniten ääniä Siuntiossa keräsi inkoolainen Henrik Wickström (rkp). Ketään siuntiolaista ei tullut valituksi valtuustoon, mutta siuntiolaisia varavaltuutettuja on kolme: Merja Laaksonen (rkp), Marko Linnala (kok) ja Mervi Lahtinen (sdp). Varavaltuutettu kutsutaan valtuuston kokoukseen, jos varsinainen valtuutettu on ilmoittanut esteestä. Varavaltuutetut ovat puoluekohtaisia.

Hyvinvointialueen valtuustoon valitut 79 valtuutettua löydät oikeusministeriön tulospalvelusta. Ylen tulospalvelusta voit tarkistaa, miten Siuntiossa äänestettiin.

Kuva, joka on linkki oikeusministeriön aluevaalisivustolle.