Aika katkoa katualueelle työntyvät oksat

03.11.2017 11:51

Kategoria:

Kunta katkoo vuosittain katualueelle työntyviä risuja ja oksia Siuntion kaava-alueilla. Kunnan omistamilta mailta oksien poisto onnistuu helposti, mutta joskus haittaa aiheuttava kasvi sijaitsee yksityisen kiinteistön alueella. Tällöinkin katualueelle tunkeutuvat oksat tulisi kuitenkin leikata.

Kunta toivoo, että kiinteistöjen omistajat tarkastavat itsenäisesti pihojensa puut ja pensaat ja arvioivat, ovatko ne leikkauksen tarpeessa. Itse tehtynä leikkauksesta saa varmimmin omaa silmää miellyttävän lopputuloksen.

Jos oksien katkomista ei kuitenkaan tehdä ajoissa, täytyy kunnan teknisen osaston poistaa häiritsevät oksat viimeistään aurauskauden alkaessa.

Oksat liikenneturvallisuusriski

Katualueelle tunkeutuvat oksat ovat liikenneturvallisuusriski: ne aiheuttavat näkemäesteitä varsinkin risteyksissä. Jos pensaat tai oksat työntyvät jalkakäytävälle, voivat ne kaventaa käytössä olevaa kävelytilaa, ja näin varsinkin lapset ajautuvat vaarallisen lähelle ajorataa. Oksat voivat myös rikkoa ohi ajavien autojen peilejä tai vahingoittaa kuorma-autojen kuormia.

Siistit tienpientareet helpottavat huomattavasti myös talven auraustöitä ja katujen kunnossapitoa.

Kiinteistön omistajan on hyvä huomata, että jos hänen kiinteistöllään kasvavan kasvin oksa aiheuttaa taloudellisia vahinkoja rikkomalla esimerkiksi ohi ajavan auton peilin, on hänen itse korvattava vahingot.

Lisätietoja: Tekninen osasto, rakennuttajapäällikkö Mira Saarentaus