1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 65-69 -vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät Siuntiossa torstaina 18.2.2021

12.02.2021 13:14

Kategoria: Korona-tiedote

Rokotusvuorossa ensimmäisenä ovat 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat, jotka ovat iältään 65–69 -vuotiaita. Koronarokotteiden antaminen laajenee muihin ikäryhmiin ja riskiryhmiin sitä mukaan, kun rokotteita on saatavissa.

1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

– Elinsiirto tai kantasolusiirto
– Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
– Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
– Vaikea krooninen munuaissairaus
– Vaikea krooninen keuhkosairaus
– Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
– Downin oireyhtymä (aikuiset)

THL julkisti 18–69-vuotiaiden lääketieteellisten riskiryhmien koronarokotusjärjestyksen helmikuun alussa. Riskiryhmät on määritelty tarkemmin THL:n verkkosivuilla www.thl.fi/koronarokote.

Koronarokotukseen oikeuttavaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan ennen rokotuksen antamista. Tarvittaessa oikeus voidaan tarkistaa potilastietojärjestelmästä. Mikäli et kuulu tässä vaiheessa koronarokotuksiin oikeutettuun ryhmään, ethän varaa itsellesi aikaa!

Jos olet 65–69 -vuotias (syntymävuodet 1952–56) siuntiolainen ja kuulut 1. lääketieteelliseen riskiryhmään, voit varata ajan koronarokotukseen:

Sähköinen ajanvaraus avautuu 12.2.2021 alkaen osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. Aikoja on avattu torstaille 18.2.2021. Rokotusaikoja voi myös varata Siuntion terveyskeskuksen ajanvarauksesta ma-pe klo 8-16 p. 09 2606 1430.

Rokotukset annetaan Siuntion terveysasemalla ja tällä hetkellä rokotuksia on noin 20. Rokotteita on edelleen niukasti. Jos aikoja ei ole näkyvissä sähköisessä ajanvarauksessa, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse. Uusia aikoja avataan viikoittain, kun rokotteita saapuu lisää.

Viikolla 7 jatketaan myös yli 80-vuotiaiden kotihoidon asiakkaiden sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien 65 vuotta täyttäneiden rokottamista. Myös yksittäisten yli 80-vuotiaiden kuntalaisten rokottamista jatketaan. Heihin otetaan yhteyttä puhelimitse. Viikolla 7 annetaan myös tehosterokotteet ikääntyneiden hoivapalvelujen asukkaille.

Muilta kuntalaisilta toivoisimme kärsivällisyyttä oman rokotusvuoron odottamisessa ja pyytäisimme välttämään puhelintiedusteluja, jotta puhelinpalvelumme ei ruuhkautuisi.

OHJEITA ROKOTUKSEEN SAAPUVILLE:

  • Tule vain terveenä
  • Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa
  • Käytä kasvomaskia sekä saapuessasi että rokotuspaikassa
  • Saavu mahdollisimman täsmällisesti
  • Ota mukaan Kela-kortti
  • Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan
  • Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan
  • Mikäli et pääse liikkumaan itsenäisesti, voit ottaa mukaasi yhden saattajan

Varaudu esittämään rokotuspaikalla peruste riskiryhmään kuulumiselle, esimerkiksi Kela-kortti tai lääkärin lausunto.