1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 55-69 -vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät Siuntiossa viikolla 8

19.02.2021 14:10

Kategoria: Korona-tiedote

Rokotusvuorossa ensimmäisenä ovat 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat, jotka ovat iältään 55–69 -vuotiaita. Koronarokotteiden antaminen laajenee muihin ikäryhmiin ja riskiryhmiin sitä mukaan, kun rokotteita on saatavissa.

1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

– Elinsiirto tai kantasolusiirto
– Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
– Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
– Vaikea krooninen munuaissairaus
– Vaikea krooninen keuhkosairaus, ei hoitotasapainossa oleva astma
– Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
– Downin oireyhtymä (aikuiset)

THL julkisti 16–69-vuotiaiden lääketieteellisten riskiryhmien koronarokotusjärjestyksen helmikuun alussa. Riskiryhmät on määritelty tarkemmin THL:n verkkosivuilla www.thl.fi/koronarokote.

Koronarokotukseen oikeuttavaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan ennen rokotuksen antamista. Tarvittaessa oikeus voidaan tarkistaa potilastietojärjestelmästä. Mikäli et kuulu tässä vaiheessa koronarokotuksiin oikeutettuun ryhmään, ethän varaa itsellesi aikaa!

Jos olet 55–69 -vuotias (syntymävuodet 1952–1966) siuntiolainen ja kuulut 1. lääketieteelliseen riskiryhmään, voit varata ajan rokotukseen.

Voit varata rokotusajan sähköisessä ajanvarauksessa osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. Rokotusaikoja voi myös varata Siuntion terveyskeskuksen ajanvarauksesta ma - pe klo 8 - 16 p. 09 2606 1430.

Rokotukset annetaan Siuntion terveysasemalla. Rokotteita on edelleen niukasti. Jos aikoja ei ole näkyvissä sähköisessä ajanvarauksessa, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse. Uusia aikoja avataan viikoittain, kun rokotteita saapuu lisää.

Viikolla 8 ja 9 jatketaan yksittäisten yli 80-vuotiaiden (syntymävuodet 1941 ja siitä alaspäin) kuntalaisten rokottamista. Heihin ollaan yhteydessä puhelimitse. THL:n ohjeistus on tarkentunut niin, että yli 80-vuotiaiden omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat (syntymävuodet 1956 ja siitä alaspäin) saavat myös halutessaan rokotteen.

Kaikilta yli 80-vuotiailta, joihin ollaan yhteydessä tästä eteenpäin, varmistetaan, onko heillä omaishoitaja tai asuuko heidän kanssaan yli 65-vuotias henkilö, ja heille varataan samassa yhteydessä rokotusaika. Niitä omaishoitajia ja yli 65-vuotiaita, jotka asuvat samassa taloudessa yli 80-vuotiaan jo rokotetun henkilön kanssa, pyydetään itse varaamaan aika rokotukseen puhelimitse terveyskeskuksen ajanvarauksesta.

Lisäksi viikolla 8 annetaan tehosterokotteita yli 80-vuotiaille kotihoidon asiakkaille sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuville yli 65-vuotiaille.

Muilta kuntalaisilta toivoisimme kärsivällisyyttä oman rokotusvuoron odottamisessa ja pyytäisimme välttämään puhelintiedusteluja, jotta puhelinpalvelumme ei ruuhkautuisi.

OHJEITA ROKOTUKSEEN SAAPUVILLE:

  • Tule vain terveenä
  • Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa
  • Käytä kasvomaskia sekä saapuessasi että rokotuspaikassa
  • Saavu mahdollisimman täsmällisesti
  • Ota mukaan Kela-kortti
  • Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan
  • Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan
  • Mikäli et pääse liikkumaan itsenäisesti, voit ottaa mukaasi yhden saattajan

 Varaudu esittämään rokotuspaikalla peruste riskiryhmään kuulumiselle, esimerkiksi Kela-kortti tai lääkärin lausunto