Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Suitian kartano

Erik Fleming rakensi 1540-luvulla Kirkkojoen laaksoon Suitian kivisen kartanolinnan päärakennukseksi tilalleen, josta tuli myöhemmin rälssitila. Tilan maat ulottuivat tuolloin Lohjanharjulta Pikkalanlahteen. Flemingin suku omisti tilan 1730-luvulle saakka, minkä jälkeen omistajia oli useita, kuten Reuterholmin suku ja August Wrede, joka oli tilan viimeinen yksityisomistaja vuosina 1898-1934. Linnan nykyinen ulkoasu on Wreden teettämien mittavien muutostöiden seurausta.

Wreden jälkeen Suitian linnan on omistanut Suomen valtio.Helsingin yliopiston opetus- ja tutkimustilan toiminta alkoi Suitiassa vuonna 1975, ja yliopiston Länsi-Uudenmaan täydennyskoulutuslaitos perustettiin sinne vuonna 1988. Laitos tunnettiin nimellä Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Länsi-Uusimaa. Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian Helsingin, Länsi-Uusimaan ja Vantaan yksiköt yhdistivät voimansa Pääkaupunkiseudun yksikköön 1.1.2007.

Helsingin yliopisto päätti konsistorin kokouksessaan 19.10.2005 luopua peltoviljelystä ja karjataloudesta Suitian opetus- ja tutkimustilalla. Toiminnot keskitetään Helsingin Viikin kampuksella sijaitsevalle maatilalle. 

Helsingin yliopisto on vuokrannut Suitian opetus- ja tutkimustilan pellot ja karjatalouden harjoittamiseen tarvittavat rakennukset kymmenen vuoden ajaksi vuoden 2007 alusta lähtien Maatalousyhtymä Gustav & Henrik Rehnbergille. Myös Suitian karja on myyty ko. maatalousyhtymälle.

Suitian linna on vuonna 2008 Senaatti Kiinteistöjen hallinnassa eikä näin ollen yksityisten vuokrattavissa.